Kaupunginjohtajan mukaan kohutuista asuntokaupoista luopuminen teki tahran Äänekosken maineeseen

Äänekosken kaupunginhallitus on kumonnut 3. syyskuuta tekemänsä päätöksen asunto-osakkeiden ostosta Rantapuiston tornitalosta sen jälkeen, kun valtuusto torppasi oston edellisellä viikolla eikä myöntänyt rahaa ostoon. Kaupungin oli tarkoitus näin tukea asuntorakentamista.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Kari Kiiskinen (sd.) kertoo, että tästä otetaan oppia.

– Noudatamme valtuuston tahtoa. Asia jäi huonolle valmistelulle. Huolellista seurantaa ei ollut ja kirjallinen sopimus puuttui. Jatkossa meidän tulee tuoda pykälät näkyvästi käsittelyyn ja laatia sopimukset heti kirjallisiksi, toteaa Kiiskinen.

Äänekosken kaupunginjohtajan Matti Tuonosen mielestä kaupunginhallituksen esitys vain yhden asunnon ostosta useamman sijasta olisi ollut hyvä kompromissi.

– Siinä kaupunki olisi pitänyt kiinni sopimuksesta, ja rahapanos olisi saatu takaisin vuokrana tai myyntinä. Laptista aikanaan ehdotettiin ostoja Rantapuiston rakennustyömaan käynnistämiseksi, sanoo Tuononen.

 

Sanonnan mukaan asiat pitkittyessä myös mutkistuvat. Tuonosen mukaan tässä kävi juuri niin.

– Vaalit tulivat väliin. Yhtiön hallitus sekä kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus vaihtuivat. Ääneseudun Asuntojen kanta ostoihin muuttui. Kaupungin maine sopimuskumppanina saa tässä tahran, harmittelee Tuononen.

Kaksikon mukaan ostot ovat aivan normaali tapa saada hankkeita liikkeelle kunnissa.

– Täällä on kulunut kymmenisen vuotta edellisestä kerrostalorakentamisesta. Näin nykyisellä valtuustolla on niukasti muistoja maan tavasta, pohtii Tuononen.

Äänekosken päättäjillä on jo uusi haaste. Korkein hallinto-oikeus on hylännyt kolmen kuntalaisen valituksen uudistuvan ydinkeskustan asemakaavasta.

– Uudistuvassa keskustassa halutaan sovittaa yhteen monimuotoiset palvelut ja lisätä laadukasta keskusta-asumista, tiivistää Kiiskinen.

– Edessä on pala kerrallaan toteutettavaa rakentamista kaduilla, asuin-, toimisto-, liike- ja palvelurakentamista, keskusaukion muutostyöt, matkakeskuksen ratkaiseminen, torin tulevaisuudesta päättäminen sekä monitoimiaukion toteuttaminen. Kokonaisuus vaatii isoja päätöksiä ja järkevää rytmittämistä, kertoo Tuononen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .