Kaupunkien johtajat kokoontuvat – Vapaavuori ei ennakoi lopputulemaa

Vapaavuori kutsui johtajat tapaamiseen Helsinkiin täksi illaksi keskustelemaan yhteisten etujen ajamisesta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) ei halunnut etukäteen ennakoida, mitkä konkreettiset aiheet voisivat yhdistää Suomen 21 suurimman kaupungin johtajia.

Vapaavuori kutsui johtajat tapaamiseen Helsinkiin täksi illaksi keskustelemaan yhteisten etujen ajamisesta. Näiden yhteisten intressien selvittäminen on hänen mukaansa yksi illan keskustelun keskeisiä tavoitteita, ja hän uskoo niitä löytyvän, vaikka Vanhalla raatihuoneella kokoontuukin hyvin erikokoisten ja erilaisessa asemassa olevien kaupunkien johto.

Maan kuusi suurinta kaupunkia ovat jo aiemmin kritisoineet julkisuudessa hallituksen lähestymistapaa sote- ja maakuntauudistukseen. Vastikään Vapaavuori ja Tampereen pormestari Lauri Lyly (sd.) esittivät Helsingin Sanomissa, että maakuntauudistuksesta tulisi luopua kokonaan, ja hallituksen olisi keskitettävä voimansa sote-uudistuksen viimeistelyyn.

Vapaavuori ei suoraan vastaa kysymykseen siitä, odottaako hän maakuntauudistuksen vastaiseen rintamaan uusia nimiä illan kokouksen jälkeen.

– On varmasti selvää, että 21:n joukossa on muitakin, jotka suhtautuvat siihen (uudistukseen) kriittisesti, mutta sitten on varmasti myös kaupunkeja, jotka näkevät asian toisin, Vapaavuori sanoo.

– Suomi on iso maa, täällä on erilaisia alueita ja varmasti alueita, joille maakuntahallinto sopii hyvinkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Rakennustyömaan merikontin wc-tiloista nousi käryä Jyväskylässä – palokunta paikalle

Peräänajokolari Jyväskylän Keljossa aiheutti hetkellistä ruuhkautumista liikenteelle

Ekaluokkalaiset siunataan koulutielle Jyväskylässä – tänä vuonna käytössä ennakkoilmoittautuminen

Mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista Helsingissä – tuomittu jo aiemmin vastaavista rikoksista

46-vuotias mies vangittiin epäiltynä alaikäisiin poikiin kohdistuvista seksuaalirikoksista Helsingissä

Uutiset kasvomaskisuosituksesta räjäyttivät kysynnän: maskit myytiin loppuun osasta apteekkeja – hintahaarukka 1–2 euroa

Ari Helmisen uutisanalyysi: Metsien mies Petri Honkonen teki palveluksen itselleen ja puolueelleen – lähti puheenjohtajakisaan

Euroopan koronatilanteen perusteella on todennäköisesti luvassa uusia rajoituksia maahantuloon Suomeen – vain kahdeksan Schengen-maata jää alle tartuntatapausten rajan

Päijänteen ja Keiteleen veneilijöille avautui reitti kohti Suomenlahtea – Kimolan kanavan kunnostus saatiin valmiiksi

Syntyykö Keski-Suomeen toukokuussa uusi ravikuninkaallinen? Henna Virkkuselta ilouutinen: "Hienoa saada varsa tuosta upeasta orista"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.