Jyväskylän ja Kuopion välinen kaupunkisota huipentui – Arvaatko kumman voittoon?

Jyväskylän ja Kuopion välinen "kaupunkisota" Keskisuomalaisen ja Savon Sanomien verkkosivustoilla huipentui perjantaina valtaviin äänimääriin.

Molemmissa verkkolehdissä on tämän viikon aikana äänestetty kaupunkien paremmuudesta. Perjantaina äänestysten sulkeutuessa prosentit jakautuivat molemmilla sivustoilla hienoisiin kotikaupunkien voittoon.

Jyväskylä näytti ensin saavan kaupunkiäänestyksessä pahasti käkättimeen, mutta torstain ja perjantain aikana se kiri huimasti kääntäen molemmat äänestykset puolelleen. Perjantaina aamulla Jyväskylä johti myös Savon Sanomien sivustolla ollutta äänestystä, mutta lopulta kuopiolaiset kirivät äänestyksen jälleen puolelleen.

Yhteensä Keskisuomalaisen ja Savon Sanomien äänestyksessä annettiin lähes 17 000 ääntä. Keskisuomalaisen sivuilla Jyväskylä voitti prosentein 53–47 ja Savon Sanomien sivuilla Kuopio 51–49.

Kaupunkibattlesta muodostui lopulta nettilehtiäkin suurempi äänestys, jossa mittelöä käytiin myös sosiaalisen median puolella. Molemmat kaupungit jakoivat äänestyksiä Facebook-sivuillaan ja kampanjointeihin kaupunkiensa puolesta osallistuivat myös urheiluseurat. Jyväskylälle ääniä haalivat ainakin Happee ja Kiri, Kuopiolle ainakin KalPa.

Äänestys sai alkunsa molemmissa Savon Sanomissa viime viikon perjantaina julkaistusta analyysistä, jossa Jyväskylää tylytettiin suorin sanoin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .