Kehäradan liikenne alkaa huomenna

Pääkaupunkiseudun uuden kehäradan liikennöinti alkaa huomenna. Kehäradalla kulkee kaksi junaa.

Junat eivät alkuun pysähdy lentoaseman omalla asemalla, vaan lentokentän liepeillä sijaitsevalla Aviapolis-nimisellä asemalla, josta on maksuton bussikuljetus edelleen lentokentälle. Bussilla kuljettavaan matkaan menee 5–10 minuuttia. Busseja Aviapoliksesta lentoasemalle kulkee arkisin ja lauantaina päiväsaikaan kymmenen minuutin välein ja muina aikoina hieman harvemmin.

Kehäradalla avautuu Aviapoliksen lisäksi neljä muuta uutta asemaa: Vehkala, Kivistö, Leinelä ja Lentoasema.

Lentoaseman juna-aseman käyttöönotto viivästyy, sillä Tietotien sisäänkäynnin rakennustyöt ovat vielä kesken. Asema avautuu viimeistään ensi viikon perjantaina. Tietotieltä on lentoaseman terminaaliin T1 matkaa noin 350 metriä. Sisäänkäynti suoraan terminaaliin otetaan käyttöön myöhemmin syksyllä.

Linja-autoliiton mukaan kehäradan avaamisella ei vielä ole merkittävää vaikutusta pääkaupunkiseudun ulkopuolelta lentoasemalle liikennöiviin bussiyhteyksiin.

Reittejä liikennöivistä yrityksistä kerrotaan, että yritykset seuraavat matkustajamäärien kehitystä rauhassa syksyn ajan, ja päättävät sen jälkeen, mitä suorille yhteyksille lentoasemalle tehdään.

Osa bussilinjoista lakkautetaan elokuussa

Kehäradan avaaminen näkyy paikallisliikenteen bussiyhteyksissä lähinnä syysaikataulujen alkaessa, eli 10. elokuuta lähtien.

Jatkossa suoraan lentoasemalle kulkevat vain bussi 615 ja yöaikaan bussi 415N. Muiden bussilinjojen päätepysäkki on Aviapolis, josta on tuolloin jo junayhteys lentoasemalle. Yöaikaan Aviapoliksen ja lentoaseman välillä kulkee busseja.

Vantaan bussiliikenteen linjat 51 ja 51K sekä Tikkurilan kautta kulkeneet 61 ja 61V lakkautetaan. Uusi linja 562 kulkee reittiä Mellunmäki-Hakunila-Tikkurila-Jumbo-Aviapolis. Linja kulkee läpi yön.

Seutulinjoista 514, 514K, 519, 519A sekä 520 lakkautetaan. Uusi linja 561 kulkee reittiä Itäkeskus-Malmi-Aviapolis.

Myös Espoon keskuksesta lentoasemalle kulkenut linja 535 lakkautetaan.

Rautatientorilta lentoasemalle kulkevan linjan 615 reitti muuttuu, sillä linjat 615 ja 620 yhdistetään. Linja 615 kulkee jatkossa Kartanonkosken kautta läpi yön.

Elielinaukiolta lentoasemalle kulkeneet linjat 415 ja 451 yhdistetään. Linja kulkee jatkossa numerolla 415 reittiä Elielinaukio-Vantaanlaakso-Ylästö-Aviapolis. Yöllä ajava linja 415N kulkee lentoasemalle saakka.

Lähijunien aikataulut muuttuvat lähes kaikilla linjoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.