Kehitysvammaisille uusia koteja Kuokkalaan

Jyväskylän Kuokkalaan rakennetaan uusi palvelukoti kehitysvammaisille. Uuden kodin rakennuttaa Suomen Hoivatilat Oy, sen vuokraa Kehitysvammaisten Palvelusäätiö ja asumispalvelut tuottaa säätiön omistama KVPS Tukena Oy. Hanketta on valmisteltu yhteistyössä Jyväskylän kaupungin vammaispalveluiden kanssa.

Uusi koti nousee Päivänsäteen palvelukodin yhteyteen. Rakennustyöt käynnistyvät tänä syksynä, ja koti valmistuu Palstatielle heinäkuussa 2019.

Yksikerroksinen rakennus koostuu neljästä kotiryhmästä, joihin valmistuu nykyaikaisia asumisvaatimuksia vastaava, esteetön koti 15 kehitysvammaiselle tai muuta erityistä tukea tarvitsevalle asukkaalle. Kullakin asukkaalla on oma pieni asunto.

Kodeista seitsemän on varattu alaikäisille lapsille. Heidän kotinsa on jaettu kahdeksi pieneksi kotiryhmäksi, joilla on oma, erillinen sisäänkäynti ja suojaisa leikkipiha. Loput kahdeksan asuntoa on tarkoitettu nuorille ja aikuisille. Loput kahdeksan asuntoa on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Erityistä tukea tarvitsevan ihmisen muutto lapsuudenkodista omaan kotiin on suuri elämänmuutos sekä hänelle itselleen että hänen perheelleen. Tulevan kodin asukkailla ja heidän läheisillään on mahdollisuus osallistua muuttovalmennukseen.

Kehitysvammaisten Palvelusäätiö on omaisjärjestötaustainen, valtakunnallinen toimija, joka rakennuttaa ja ostaa asuntoja kehitysvammaisille nuorille ja aikuisille. KVPS Tukena Oy on valtakunnallinen palveluiden tuottaja ja kehittäjä. Se on yhteiskunnallinen yritys, jonka toiminnan tuotot käytetään palveluiden kehittämiseen ja asiakkaiden hyvän elämän edistämiseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .