Keiteleen rantaan Viitasaarella suunnitellaan modernia puutaloaluetta

Viitasaarelle suunnitellaan uudentyyppistä puurakentamisen asuinaluetta Keiteleen rantaan Haukirinteeseen keskustan tuntumaan. Suunnitteilla on muodostaa alueesta elämyksellinen, perinteistä puurakentamista modernilla tavalla tulkitseva tilakonsepti.

Alueelle kaavaillaan maaseudun uusloft-taloja, jotka voivat olla esimerkiksi kuutiomaisia, kaksikerroksisia täyspuurakennuksia, joiden järvimaiseman julkisivu on lasia, muut seinät umpinaisempia. Uusloft-talot rakennetaan ulkoseiniltään sekä ylä- ja alapohjiltaan valmiiksi esimerkiksi aluerakennuskohteena. Ne varustetaan viemärillä, vesijohdolla, valokuidulla ja sähköllä. Ostaja ostaa ”kuoret” ja rakennuttaa sisätilat mieleisekseen.

Kaupunki selvittää rakennussektorin kiinnostuksen hankkeeseen. Toteutuessaan Viitasaari voi järjestää alueella jopa omat modernin maaseutuasumisen asuntomessut irrallaan Suomen Asuntomessut -organisaatiosta.

Hanke yhdistyy kaupungin etä- ja yhteistyötila Lennättimen kehittämiseen. Lennätin tarjoaa puitteet etätyölle ja Haukirinne on asuinalue, joka yhdistää asumisen, vapaa-ajan ja työnteon.

Viitasaaren kaupunginhallitus nimesi maanantaina työryhmän viemään Puurakentamisen Haukirinne -hanketta eteenpäin. Hankkeen kumppaneita ovat ympäristöministeriön Puurakentamisen ohjelma, Metsäkeskuksen Rakennetaan puusta -hanke sekä Keski-Suomen liiton kansainväliseen puurakentamiseen liittyvä hanke.

Etä- ja yhteistyötila Lennättimen toiminta jatkuu

Viitasaarelle kokeiluluontoisesti keväällä 2018 perustetun etä- ja yhteistyötila Lennättimen toiminta jatkuu ja uudistuu kahden vuoden hankkeessa. Lennättimestä jalostetaan osaamiskeskus yhteistyössä korkeakoulujen, Kehittämisyhtiö Witas Oy:n sekä yksityisten toimijoiden kanssa.

Lennättimen konsepti hiotaan palvelemaan niin yksityisiä henkilöitä kuin oppilaitoksia ja yrityksiä. Etätyöntekijöiden, työpajojen ja tapahtumien osallistujien käyttämää tilaa uudistetaan kokeilujaksolla saadun palautteen perusteella.

Lennättimestä tulee aiempaa monikäyttöisempi, kun tila voidaan jakaa eri käyttötarkoituksiin sopivaksi. Samalla Lennättimen työpisteiden ergonomiaa ja käytettävyyttä parannetaan. Kaupunginhallitus päätti maanantaina käynnistää kehittämishankkeen. Viitasaari sai Lennättimen kehittämiseen EAKR- ja valtion rahoitusta yhteensä noin 245 000 euroa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .