Keksiukkeli esillä koko komeudessaan

Yliopistonkadun ja Väinönkadun kulmauksessa on jo jonkun aikaa ollut nähtävissä vanha seinään maalattu keksimainos 194-luvulta. Ipnoksen keksihahmo näkyi alkuun osittain, mutta sen peittäneen rakennuksen purkutöiden edetessä miekkonen on tullut kokonaan näkyviin.

Jo tässä kuussa alkaa paikalla kahden kuusikerroksisen kerrostalon rakentaminen, joista toinen tulee kiinni Ipnos-seinään, ja maalaus häviää näkymättömiin. SVR:n rakentamat uudet kerrostalot valmistuvat keväällä 2019.

SRV:n arvion mukaan Ipnos-ukkeli on kuitenkin kaupunkilaisten ihailtavana helmikuulle saakka, koska rakennustyöt aloitetaan maanalaisilla töillä ja kerroksia ruvetaan rakentamaan vasta vuodenvaihteen jälkeen.

Ipnos oli turkulainen elintarvikealan yritys, joka aloitti näkkileipätehtaana 1904 ja laajeni Huhtamäki-yhtymän osana keksien, pastillien ja suklaakonvehtien valmistajaksi.

Ipnoksen tuotteita olivat muun muassa voileipäkeksit ja Ruutu-näkkileipä. Ipnos myytiin 1967 Vaasan Höyrymylly Oy:lle, joka sittemmin myi keksituotantonsa Fazerille.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .