Kelan johdolta tiukka kanta taksisotkuun: "Mikäli palvelu ei parane, turvaudumme uhkasakkoon"

Kansaneläkelaitoksen (Kela) hallitus vaatii Kela-takseja välittäviltä yhtiöiltä ripeitä toimia palvelupuutteidensa korjaamiseksi. Torstaina kokoontunut hallitus julkaisi aiheesta kannanoton eilen perjantaina.

Hallituksen puheenjohtajan Terttu Savolaisen mukaan Kela on lähettänyt vaatimuksen palveluparannuksista välitysyhtiöihin, joilla ongelmia on ollut. Yksi yhtiöistä on muun muassa Pohjois-Savossa ja Keski-Suomessa Kela-kyytejä välittävä Pro-Keskus Oy.

– Puutumme puutteisiin ensisijaisesti neuvotellen. Jos se ei auta, lähetämme reklamaation. Mikäli palvelu ei sittenkään parane, turvaudumme uhkasakkoon, Savolainen kertoo.

 

Toistaiseksi Kela on antanut uhkasakkoja kahdelle yhtiölle. Tampereen Aluetaksi Oy sai sakot Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen ja Pro-Keskus Oy Pohjois-Karjalan alueen palvelupuutteistaan.

Kelan pääsuunnittelija Anne Giss ei paljasta sakkojen suuruutta eikä yksilöi niiden tarkkoja syitä. Hänen mukaansa puutteita on ollut yhtä lailla autojen riittävyydessä kuin pitkissä jonotusajoissakin.

– Lähetimme näille yhtiöille reklamaation, jossa vaadimme parannusta palveluun 30 päivässä. Sitä ei tullut, Giss kertoo.

– Reklamaatiot on lähetetty myös Pohjois-Savon, Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Uusimaan taksivälittäjille. Seuraamme kaikkia näitä välittäjiä jatkuvasti, hän lisää.

Gissin mukaan kyytien välitys toimii moitteettomasti yli 98 prosentissa Suomen kaikista Kela-taksitilauksista.

– Kuten julkisuudessa on aiemmin kerrottu, ongelmat keskittyvät pitkälti tietyille ­alueille. Lähtökohtaisesti tuemme välitysyhtiöitä, että ne saisivat petrattua tekemistään.

 

Kelan hallitus saa jatkossa päivitettyä tietoa Kela-kyytien sujuvuudesta kahden viikon välein. Savolaisen mukaan mahdollisiin epäkohtiin puututaan.

Hallitus päätti kokouksessaan myös, että Kela valmistelee havaintojensa pohjalta mahdollisesti ehdotuksia lakien muutostarpeista. Tästä Savolainen on toistaiseksi vaitonainen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .