Kemijärven kaupunginhallitus lunastaisi sellutehtaan

Kemijärven kaupunginhallitus on päättänyt esittää Stora Enson sellutehtaan pakkolunastamista. Yksimielisen päätöksen perusteeksi nostettiin lunastuslaki. Sen mukaan valtioneuvostolla on mahdollista lunastaa omaisuutta yleisen edun nimissä.

– Tehtaan lakkauttaminen poistaisi tutkitusti kolmasosan alueen bruttokansantuotteesta. Siinä on kyse hyvin isosta yleisestä edusta, kertoi Kemijärven kaupunginjohtaja Timo E. Korva puhelimitse STT:lle.

Ennen kuin asiaa voidaan esittää valtioneuvostolle, Kemijärven kaupunginvaltuuston täytyy kannattaa kaupunginhallituksen esitystä.

Kemijärven kaupungilla on jo tiedossa ostaja Stora Enson sellutehtaalle. Uusi omistaja hyödyntäisi tehtaassa kuitupuuta.

Kemijärven massaliike aikoo nostaa Kemijärven tilanteen esille huomenna pidettävässä Stora Enson yhtiökokouksessa. Massaliike vaatii, että kokous todetaan laittomaksi ja päätösvallattomaksi.

Kemijärvellä on puntaroitu sitä, kuinka paljon sellutehtaan pakkolunastaminen maksaisi. Stora Enson kirjanpidossa tehtaan arvoksi on merkitty 20 miljoonaa euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.