Kenelle kuoro tänään lauloi? – Jos sinullekin on laulettu, ota yhteyttä

Jyväskylän Rautatieläisten Mieskuorolla on vuosittainen keikka Keski-Suomen keskussairaalassa vuoden ensimmäisenä päivänä.

Kuoro on vuodesta 1961 lähtien kutsunut kummikseen keskussairaalassa syntyneen vuoden ensimmäisen vauvan. Näiden kummilasten kanssa pidetään enemmän tai vähemmän yhteyttä, ratkaisu siitä jätetään vanhemmille.

Yhteys osaan kummilapsista on katkennut, kun esimerkiksi kummilapsi on aikuisena mennyt naimisiin ja muuttanut sukunimensä. Kuoro toivookin, että kadonneet kummilapset ottaisivat yhteyttä.

Monien kummilasten kanssa yhteys on jatkunut kastejuhlien ja rippijuhlien kautta aina lakkiaisiin asti. Kuoron tiedottaja Risto Urrio suunnittelee kirjaa kummisedistä ja kummilapsista.

– Kuorossa on miehiä vaihtunut, eli kummisetiäkin on jo aika paljon, hän totesi.

– Kummilasten etsiminen on paikoin salapoliisityötä, jos yhteyttä ei ole pidetty. Perheet ovat muuttaneet muualle ja sukunimiä on vaihtunut, sanoi kuoron varapuheenjohtaja Risto Mykkänen.

– Aineiston keruu on aluillaan, ja kunhan aikaa löytyy, laitan kirjaprojektin kunnolla käyntiin, lupaa Urrio.

Alkanut vuosi on kuitenkin kiireinen, sillä kuorolla on 70-vuotisjuhlavuosi. Juhlakonsertti on luvassa Palokassa lokakuussa, ja lisäksi esiinnytään vuoden varrella erilaisissa tilaisuuksissa. Kuoro on kansalaisopiston kuoro.

Kuoron perustajajäsen Karl Erik Glan (1919–2003) johti kuoroa 25 vuotta, vuoteen 1971. Muita johtajia ovat olleet Sulo Jaatinen, Jaana Virkkala, Reijo Mustakallio, Esko Eirola ja nykyisin Olli Santa.

Vuoden 2015 kummilapsesta kerromme perjantain painetussa Keskisuomalaisessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .