Kenen sydän sykkii keskisuomalaisuutta? Ehdota Vuoden keskisuomalainen -tunnustuksen saajaa

Vuoden keskisuomalainen -titteli jaetaan nyt yhdeksännen kerran. Äänestyksessä etsitään persoonaa, jolla on suuri keskisuomalainen sydän ja joka sykkii Keski-Suomen tahtiin.

Etsitty henkilö voi olla kuka vaan – joko teoillaan esimerkilliseksi keskisuomalaiseksi osoittautunut, julkisuudesta tunnettu tai vaikkapa omassa lähiyhteisössään tärkeäksi palapelinpalaseksi todettu ihminen. Kymmenen ehdokkaan joukosta on vuosittain löytynyt eri elämänalojen edustajia. Kilpailun joukosta on rajattu pois poliitikot, jotka mittauttavat kannatuksensa demokraattisin vaalein.

Keskisuomalainen etsii nyt eri puolilta maakuntaa ehdokkaita äänestykseen. Aiempien kahdeksan vuoden aikana ehdokkaiden ikäskaala on ollut täysi-ikäisyyden kynnykseltä sataan ikävuoteen asti.

Tunnustus on myönnetty aiemmin kirjailija-toimittaja Aino Suholalle, kulttuurimesenaatti Kauko Sorjoselle, yrittäjä Margo Saxbergille, kirjailija-erityisopettaja Marja Korhoselle, tangolaulaja Leif Lindemanille, tv-lääkäri Risto Laitilalle, yrittäjä Huynh Nhu Karjalaiselle ja veteraani Martti Mäkiselle.

Näin ehdotat suosikkiasi

Tunnustuksen saajaa etsitään Keskisuomalaisen järjestämän kilpailun avulla. Ensimmäisessä vaiheessa lukijat voivat ehdottaa mielestään sopivia henkilöitä Vuoden keskisuomalainen -äänestykseen.

Ehdotuksia otetaan vastaan maanantaihin 11. marraskuuta asti.

Omaa suosikkia Vuoden keskisuomalainen 2019 -tittelin saajaksi voi ehdottaa alla olevalla lomakkeella, sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi tai WhatsApp-sovelluksella numeroon 050-572 5731. Kirjoita viestiin ehdokkaasi nimi ja perustelut, miksi juuri hänet pitäisi valita tunnustuksen saajaksi.

Finaaliäänestykseen valitaan kymmenen lukijoiden ja toimituksen ehdottamaa suosikkia. Toisessa vaiheessa kymmenestä finalistista lukijat äänestävät voittajan. Tunnustuksen saaja julkistetaan joulun tienoilla.

Vuoden keskisuomalainen

He ovat saaneet tunnustuksen

Vuoden keskisuomalainen 2018, Martti Mäkinen: "Minun on hirveän vaikea vastata muuta kuin että tuntuu hirveän hyvältä – uskomattomalta!"

Vuoden keskisuomalainen 2017, Huynh Nhu Karjalainen: "Ilo tuntui sydämessä asti!"

Vuoden keskisuomalainen 2016: Risto Laitila: "Siinä on tilkka epäuskoa vieläkin, miten tässä näin pääsi käymään"

Vuoden keskisuomalainen 2015, Leif Lindeman: "Tehtäväni on jakaa iloa laulamalla"

Vuoden keskisuomalainen 2014, Marja Korhonen: "Tämä on ikimuistoisin joululahja ikinä"

Vuoden keskisuomalainen 2013: Margo Saxberg: "Joku on sanonut, että olen tällainen hyväntahtoinen hölömö"

Vuoden keskisuomalainen 2012, Kauko Sorjonen: "Joskus heikompi hiihtäjä menestyy kilpailussa, kun paremmat epäonnistuvat voitelussa"

Vuoden keskisuomalainen 2011, Aino Suhola: "Tämä on paras joululahja, jonka suinkin voin saada"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.