Kerjäämisen kieltämistä selvitetään

Sisäministeriö selvittää kerjäämisen kieltämistä. Sisäministeri Anne Holmlund (kok.) pitää tärkeänä, että lainsäädännön muutostarpeita arvioidaan mahdollisimman nopeasti, jotta viranomaiset voivat paremmin puuttua laajenevaan ongelmaan.

Kerjääminen on muuttunut ministeriön mukaan aiempaa aggressiivisemmaksi ja siihen liittyy entistä enemmän rikollisuutta. Kerjääminen ei nykyään ole Suomessa kiellettyä mutta häiritsevään toimintaan voidaan puuttua.

Salon Seudun Sanomat kertoo, että turvapaikkaa anova EU-kansalainen käännytetään aiempaa nopeammin. Bulgarialaisten ja romanialaisten oleskelu Suomessa on lyhentynyt viikoilla viranomaisten ryhdyttyä viime kuussa kokeilemaan nopeutettua käsittelyä.

Nyt poliisi puhuttaa turvapaikanhakijat aamulla ja lähettää pöytäkirjat Maahanmuuttovirastoon sähköpostilla. Virasto ilmoittaa päätöksen poliisille sähköpostitse iltapäivällä. Aiemmin käsittelyyn saattoi mennä kuukausi.

Kokeilu jatkuu tämän kuun loppuun. Bulgarian ja Romanian romanit ovat jättäneet Suomessa yli 3 700 turvapaikkahakemusta kymmenessä vuodessa. Yhtään turvapaikkaa ei ole myönnetty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.