Kerjäläisten kohteluun haetaan yhteistä linjaa

Viranomaisille aletaan hakea yhtenäisiä toimintamalleja ja ohjeita suhtautumisessa kerjäläisiin. Niitä ryhtyy miettimään aivan lähiaikoina perustettava työryhmä. Sisäministeri Anne Holmlundin (kok.) mukaan työryhmä saa pohtia myös sitä, pitäisikö lakia kerjäämisestä kiristää.

- Tärkeintä on, että asiaa katsotaan nyt mahdollisimman laajasti, Holmund sanoi torstaina STT:lle.

Kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok.) ehdotti Pohjalainen-lehden haastattelussa tiistaina lain muuttamista niin, että kaikki kerjääminen julkisella paikalla kielletään. Nyt laissa kielletään vain häiritsevä kerjääminen.

Holmlund ei halua ottaa tarkemmin kantaa lain kiristämiseen, kun se nyt tulee pohdittavaksi työryhmässä.

- Nykyinen laki on kieltämättä osin tulkinnanvarainen. Milloin kerjääminen on häiritsevää, se on vähän kuin veteen piirretty viiva. On hyvä, että asia tulee nyt pohdittavaksi.

Työryhmässä on edustajia sisäministeriön maahanmuutto- ja poliisiosastoista, sosiaali- ja terveysministeriöstä, Helsingin kaupungista ja Helsingin poliisista. Holmlundin mukaan tarkoituksena on myös, että työryhmä kuulee muitakin kaupunkeja, joihin kerjäläisiä on alkanut tulla.

Asialla aiotaan pitää kiirettä. Alustavan kaavailun mukaan työryhmän pitäisi saada ehdotuksensa valmiiksi jo kesäkuun loppuun mennessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.