Kerrostaloasukkaat avautuvat naapureistaan: raivokkaat aivastukset, plumpsahdukset ja rakastelun äänet kismittävät

Miltä tuntuisi tietää, kuinka usein naapuri käy vessassa, harrastaa seksiä tai mitä hän puhuu puhelimeen? Monet kerrostalossa asuvat päätyvät tutustumaan naapureissaan asioihin, joista he eivät haluai­si tietää yhtään mitään.

Keskisuomalainen ja seitsemän kumppanilehteä kysyivät lukijoiltaan, mitä ääniä kerrostaloissa kantautuu naapurista toiseen ja miten häiritsevinä ne koetaan. Vastausten perusteella kaikkein häiritsevimpinä pidetään asunnosta toiseen kantautuvaa musiikkia ja koiran haukuntaa tai ulisemista. Myös äkilliset ko­laukset, jyrinät ja töminät tuntuvat yleisesti epämiellyttäviltä.

Joskus ongelmien taustalla on naapurien elintavat. Yksi yleisimmistä ärsyyntymisen aiheista oli juhliminen tai humalaisten örveltäminen.

 

Monia koviakin elämisen ääniä siedetään päiväsaikaan, mutta sietokyky laskee, jos esimerkiksi musiikkia tai pyykkikoneen linkousääntä joutuu kuuntelemaan ilta- ja yömyöhään.

Osa vastaajista koettaa torjua naapurimelua käyttämällä korvatulppia ja vastamelukuulokkeita kotonaan. Niistä on hyviä kokemuksia, vaikka ihan kaikkia ääniä ne eivät estäkään.

Tässä vastauksia kysymykseen, mitkä tai millaiset äänet koetaan häiritsevinä:

– Naapureiden wc:n käytöstä koituvat plumps-äänet ällöttää, jos samaan aikaan itse ruokailen, mutta ne kuuluvat elämään.

– Musiikin jumputus useasti niin, että ei kuule omasta televisiosta mitään.

– Viereisen asunnon lapsen itku kuuluu selvästi makuuhuoneeseen ja joskus on jopa herättänyt unilta.

– Naapuri rakentaa jotain kotonaan. Nikkarointiääniä. En tee kuitenkaan valitusta, koska laulan itse kotona päivittäin. Joten vuoroin vieraissa.

– Yläkerran naapurin kävely kuulostaa norsulaumalta. Herään siihen usein, eikä siihen auta korvatulpatkaan, koska se tulee jotenkin rakenteita pitkin jyminänä, joka ei hiljene tulpilla.

– Eniten häiritsee kuitenkin yöllä, jos joku naapuri pesee pyykkejä. Linkoaminen keskiyön jälkeen, että wtf.

– Joskus tuntuu oudolta, kun yläkerrasta kuuluu jopa askelten ääniä.

– Muista asunnoista kantautuvat puheäänet ilta-aikaan, koska itse olen iltauninen ja naapurit eivät, mutta korvatulpilla selviää.

– Naapurin koira räksyttää välillä monta tuntia yhtä soittoa. Rakastan elämiä, mutta kyllä meinaa käydä hermoon.

– Eniten häiritsee se, että mitään salaisuuksia ei ole. Ihan kaikki kuuluu myös asunnostani muualle...

– ”Raivoaivastukset” herättävät minut todella usein öisin, vaikka käyttäisin tulppia.

– Jos olen tehnyt töitä kotona, olen joutunut käyttämään vastamelukuulokkeita yläkerran lapsiperheäänien vuoksi.

– Aikuinen lapseni kertoi, että rakastelun äänet kuuluivat hänen makkariinsa. Minusta tuo olisi kiusallista ylänaapurien tietää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .