Kerrostalohuoneisto paloi Länsi-Päijänteentiellä Jyväskylässä – savusukeltajat pelastivat naisen savun täyttämästä asunnosta

Palavasta asunnosta Länsi-Päijänteentie 12:sta pelastettu nainen selviää, kertoi päivystävä palomestari Matti Salkojärvi torstai-iltana.

Kerrostalohuoneisto Jyväskylän Länsi-Päijänteentiellä paloi torstaina alkuillasta. Naapuri ilmoitti hätäkeskukseen kello 18:13, että talon rappukäytävässä on savua ja yhden asunnon postiluukusta tulee mustaa savua.

Keski-Suomen pelastuslaitoksen yksikkö murtautui kolmannen kerroksen asuntoon, ja savusukeltajat toivat asunnosta ulos naisen. Hän oli tajuissaan, ja hänet vietiin kiireellisesti keskussairaalaan. Salkojärvi totesi, että asunto oli täynnä mustaa savua.

– Täytyy sanoa, että nyt oli hilkulla. Palonsyyntutkijan kanssa arvioimme, ettei olisi tarvinnut enää montaa minuuttia kulua, ja lopputulos olisi ollut erilainen, Salkojärvi kertoi.

Asunto, josta palo sai alkunsa, oli kooltaan noin 40–50 neliötä. Se kärsi savu- ja nokivahingoista, mutta Salkojärven mukaan vesivahingot jäivät vähäisiksi. Muita asuntoja ei tarvinnut evakuoida, vaan naapurit saivat jäädä huoneistoihinsa.

– Kyseessä on uusi talo, jossa savutuuletus toimi. Muut tilat eivät kärsineet savu- tai vesivahingoista.

Palon tarkka syttymissyy ei ole tiedossa, mutta todennäköisesti se sai alkunsa asunnon keittiöstä. Salkojärven mukaan tiedossa ei ole, onko palo syttynyt ruoanlaiton vai mahdollisesti muuton yhteydessä.

– Vaikuttaa siltä, että asukas oli juuri muuttamassa taloon, Salkojärvi totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .