Kerrostalon paalutus maksaa putkiremontin verran

Talon tukipaalutuksen uusiminen on yksi kalliista yllätyksistä, jotka voivat kohdata asunnonomistajaa. Esimerkiksi kerrostalon puisten paalujen uusiminen vihlaisee tuntuvasti asunnonomistajien pankkitileillä.

- Paalutuksia voidaan tehdä muutamalla eri menetelmällä. Hyvin karkeasti voi arvioida, että paalutus maksaa saman verran kuin putkiremontti, arvioi turkulainen isännöitsijä Esa Suovanen.

Teknologian tutkimuskeskus VTT:n asiakaspäällikkö Jouko Törnqvist on samoilla linjoilla. Hän sanoo, että usein hinta on 20-30 prosenttia asunnon neliöhinnasta.

- Remontin yhteydessä tehdään monesti kaikenlaisia lisätöitäkin, jolloin kustannuksia tulee lisää.

Paalutus ei ole kuitenkaan läheskään yhtä yleinen remontti kuin putkien uusiminen. Lisäksi suurin osa uutta paalutusta vaatineista taloista on Törnqvistin mukaan Suomessa jo kunnostettu.

Puupaalujen lahoaminen on etenkin etelän rannikkokaupunkien ongelma. Kun kaupungin paino painaa savista maata alaspäin, kallioon tuettujen paalujen kärjet jäävät maanpinnan yläpuolelle. Siten ne ovat alttiina kosteuden, hapen ja lahottajien yhdistelmälle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän Vesankajärven Kuoliosaaressa syttyi pieni turpeikon palo

Saarikon mukaan Kulmunin ministeriero herätti kentällä pohdintaa puoluejohtajan asemasta – "Olen aivan varma, että tämä kisa tarvittiin"

Presidentti Niinistö kannusti suomalaisia koronataisteluun Facebookissa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.