Kertaalleen korjatussa virastotalossa oireillaan taas – Jämsässä etsitään nyt syytä oireille

Kertaalleen sisäilmakorjatun Kelhänkadun virastotalon kuntoa selvitetään nyt uudelleen.

– Kun palasimme väistöstä toukokuussa, oireilua ei ilmennyt. Mutta oireilu alkoi uudelleen syksyllä, lämmityskauden alkaessa, sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Erkki Kainulainen sanoo.

– Käynnistimme ennen joulua kyselytutkimuksen ja rakennuksessa tehdään erilaisia tutkimuksia ja mittauksia mm. ilmanvaihdosta ja rakenteista. Tutkimukset jatkuvat helmikuun loppuun saakka.

Kaupungin sosiaali- ja terveystoimi etsii parhaillaan väistötilaa 5–7 työntekijälle. Vaihtoehtona siihen on jo aiemmin väistötilana ollut Lukkoilakoti. Kelhänkadun virastotalon ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa työskentelee noin 40 sosiaali- ja terveystoimen työntekijää. Lisäksi rakennuksen kolmannessa kerroksessa on noin kymmenen sivistystoimen työntekijän työtilat.

Rakennuksen sisäilmaremontti valmistui viime toukokuussa.

– Remontti maksoi 772 000 euroa, vt. kiinteistöpäällikkö Mika Maahi kertoo.

Ennen korjaustöitä tehdyissä tutkimuksissa havaittiin kosteusongelmia ja -vaurioita rakennuksen kellarikerroksessa sekä ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Myös talon ulkoseinissä oli selkeitä rakennusvirheitä. Virheet korjattiin talven 2017–2018 aikana.

Rakennus sijaistee Jämsän kaupungintalon naapurissa. Kaupungintalon käytöstä jouduttiin luopumaan sisäilmaongelmien takia. Rakennus on tulossa myyntiin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .