Kesäaikakeskustelu sai eduskunnan EU-kriitikot innostumaan

Kellojen kesäaikaan siirtämisestä määrätään EU:n kesäaikadirektiivissä, joten Suomi ei yksinään voi päättää kesäajasta luopumisesta.

Eduskunnassa perjantaina käyty keskustelu kellojen siirtelystä kesäaikaan sai Arkadianmäen EU-kriitikot riehaantumaan, tarjosihan aihe oivan tilaisuuden unionin parjaamiseen.

Kellojen kesäaikaan siirtämisestä määrätään EU:n kesäaikadirektiivissä, joten Suomi ei yksinään voi päättää kesäajasta luopumisesta.

– Jos en olisi EU-kriitikko, tällaiset kysymykset minusta EU-kriitikon tekisivät, sanaili Simon Elo (sin.).

Elon mukaan Suomen pitäisi kesäaikakysymyksessä siekailematta rikkoa EU:n säädöksiä ja luopua kesäajasta omin päin. Hän ei usko, että Suomi joutuisi jonkinlaiseen oikeusmenettelyyn EU:ssa kesäajan kaltaisen kysymyksen takia.

– Meidän täytyy tällaisessa kysymyksessä uskaltaa näyttää, että me pidämme suomalaisten puolta, Elo jatkoi.

Laura Huhtasaaren (ps.) mukaan kesäaikadirektiivi on jälleen yksi syy, jonka vuoksi Suomen pitäisi erota EU:sta.

Hannu Hoskonen (kesk.) puolestaan toivoi, että kellojen siirtelyä vastustavat suomalaismepit tekevät pontevasti töitä kesäajasta luopumisen puolesta.

– Toivoisin, että Euroopan unioni keskittyisi olennaisiin asioihin, joita sillä työpöydällään varmasti riittää, ja että lopetettaisiin tällainen turhanaikainen kellojen siirtely, Hoskonen summasi.

– Euroopassa on tällä hetkellä pikkuisen isompaakin tekemistä.

Berner: Suomen siirto Keski-Euroopan aikaan selvitetään ensi vuonna

Suomi siirtyy taas normaaliaikaan

Henna Virkkunen: Suomi voisi vaihtaa aikavyöhykettä