Kesäkahvilan hellyttävä tempaus – iso ilo vähävaraisille

Vanha Kunnon Kahvila Jyväskylän Mäki-Matissa on aloittanut uuden käytännön tehdä hyvää. Perhepuiston kesäkahvilan asiakkailla on mahdollisuus lahjoittaa esimerkiksi pullakahvit niille, joilla ei ole siihen itsellä varaa.

Lahja tuntemattomalle -tempauksella halutaan auttaa ensisijaisesti vähävaraisia lapsiperheitä ja työttömiä, mutta etukäteen maksettuja ostoksia käytetään tarpeen tullen myös muille.

– Jos esimerkiksi perheenäidillä on jäänyt lompakko kotiin ja lapsella on nälkä, niin lahjoituksia voidaan käyttää sellaiseenkin. Tämä on suunnattu kaikille, joilla on tiukka taloudellinen tilanne, kahvilan työntekijä Johanna Puolitaival sanoo.

Tiimiakatemialla opiskeleva, kahvilan toinen omistaja Joona Taskinen sai idean tempaukseen lehtikirjoituksesta, jossa kerrottiin amerikkalaisen pitserian samanlaisesta toiminnasta.

– Uskon, että ihmiset ovat sydämeltään niin kultaisia, etteivät käytä ideaa väärin. Tärkeintä on jakaa omasta muille silloin, kun siihen on mahdollisuus. Muistan itsekin eläneeni heikkoja hetkiä, Taskinen toteaa.

Kesäkahvilan tempaus on voimassa elokuun puoliväliin.

KSML.tv:n videolla kahvilassa toista kesää työskentelevä Johanna Puolitaival kertoo Lahja tuntemattomalle -kokeilusta ja tarkentaa, miten lahjoitus tehdään. Katso video yllä olevasta ruudusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.