Kesälauantait surullisimpia nuorten liikenneonnettomuustilastoissa

Toholammilla lauantaina sattuneessa neljän nuoren rajussa ulosajossa yhdistyy moni nuorten liikennekuolematilastoissa toistuva seikka. Liikenneturvan tilastojen mukaan yli 40 prosenttia nuorten liikennekuolemista sattuu kesällä ja öisin. Nuorille onnettomuuksia sattuu usein viikonloppuisin, ja surullisimpia ovat kesälauantait.

Liikenneturvan tutkimuspäällikkö Juha Valtonen muistuttaa kuitenkin, että vakavuudessaan Toholammin turma on poikkeuksellinen.

Valtosen mukaan suomalainen autourheilukulttuuri näkyy erityisesti nuorten miesten onnettomuuksissa.

- Kova vauhti ja vanha auto ovat yleensä huono yhdistelmä, Valtonen sanoo.

Liikenneturvan tilastot osoittavat, että tyypillisesti nuorten onnettomuudet ovat juuri tieltä suistumisia. Valtonen kertoo, että taustalla on usein nuorten miesten jännityksen hakua ja näyttämisen haluja. Tilastojen mukaan liikenteessä kuolleista nuorista 80 prosenttia on miehiä.

Tilastot eivät kuitenkaan ole lohduttomia. Liikenneturvan huhtikuussa julkaisemasta tilastokatsauksesta käy ilmi, että liikennekuolemien määrä on puolittunut 15-24-vuotiailla viimeisimmän vuosikymmenen aikana.

Surutyö kuolleiden nuorten muistoksi jatkuu Toholammilla.

Seurakunnasta kerrotaan, että tänään illalla järjestettyyn nuorten suruhartauteen saapui noin 50 ihmistä muistelemaan ikätovereitaan. Seurakunta aikoo tulevalla viikolla jatkaa surutyötä ja tukea onnettomuudessa kuolleiden nuorten läheisiä.

Toholammin kunnassa on vajaat 3 400 asukasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Toholammin onnettomuudessa kuolleista nuorin 14-vuotias

Kunnanjohtaja: Onnettomuus koskettaa koko Toholampia

Seurakunta järjestää kaksi suruhartautta Toholammilla

IL: Yksi jäi pois autosta hetkeä ennen onnettomuutta Toholammilla