Kesän kovimpiin kuulunut ukkoskuuro liikkui Keski-Suomen halki – päivän aikana 21  000 salamaniskua

Kesän kovimpiin lukeutunut ukkoskuuro liikkui torstaina Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ja muualla maan keskivaiheilla, kertoi Ilmatieteen laitos illalla. Vettä tuli paikoin rankasti, ja paikoin satoi myös rakeita.

Ilmatieteen laitoksen mukaan voimakkaita raesoluja liikkui Alavetelin ja Kuortaneen sekä Seinäjoen ja Kuortaneen välillä.

Lämpötila kohosi päivän kuumimpina hetkinä Lappeenrannan ja Jyväskylän lentoasemien mittauspisteissä 32,3 asteeseen. Maasalamoita laskettiin iltaan mennessä noin 21  000 kappaletta.

Alkuiltaan mennessä voimakkaat ukkosrintamat ulottuivat Pirkanmaan pohjoisosista Keski-Suomen halki Savoon. Salamaniskut sytyttivät pelastuslaitosten mukaan paikoin maastopaloja, mutta vakavilta paloilta vältyttiin.

Metsäpalo- ja rankkasadevaroitukset ovat vielä perjantaina voimassa monissa osin maata. Myös hellevaroitukset ovat voimassa maan eteläosissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Helteet väistyvät sateiden tieltä – ensi viikko Keski-Suomessa epävakainen

Uusimmat

Kotimaa

Keskusta haluaisi eläkerahastot tukemaan suomalaista omistajuutta, mutta yhtiöistä muistutetaan painoarvon olevan jo nyt korkea

Matot ehtii vielä pestä, vaikka kuivuminen kestää nyt pidempään kuin alkukesällä – lue tästä marttojen ohjeet

United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"

Avohakkuista ei kannata luopua kokonaan – Jyväskylän yliopiston tuoreesta tutkimuksesta selviää, ettei ainoastaan jatkuvaan kasvatukseen siirtyminen ole järkevä vaihtoehto

OAJ listasi 18 "törkykuntaa", jotka lomauttavat opettajia heti lukuvuoden alussa – joukossa Karstula ja Ähtäri, katso koko lista

Ähtärin metsäpalo lähti hakkuujätteen poltosta – levisi kahdelle hakkuuaukealle ja metsään

Liikenneministeriö neuvottelee terveysturvallisuuden ohjeista joukkoliikenteeseen – Finnair edellyttää jo maskipakkoa, HSL suunnittelee asiaa

Jyväskylän entinen kehitysjohtaja Harri Hyvönen jättää SoteDigi Oy:n – uudella toimitusjohtajalla on IBM-tausta 

Virrat houkuttelee opiskelijoita: hulppea asuntoetu ja 400 euroa käteen

Ministeri Pekonen: Etätyösuosituksen päivittämistä aiheellista arvioida uudelleen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.