Kesän lieveilmiöiden aika on taas - poliisin kaino pyyntö

Kulunut viikonloppu on ollut monelle kesäloman aloittamisen ajankohta. Kesälomamatkoille starttaillaankin paraikaa ja autojen nokat käännetään kohti kesämökkejä ja muita lomakohteita.

Valitettavasti alkoholi näyttelee suurta osaa kesän onnettomuuksissa ja alkoholionnettomuudet kääntyvät nousuun. Poliisi esittääkin kainon pyynnön sekä liikenteeseen lähteville että muille lomalaisille:

– Kesän lomamatkoilla ja mökkireissuilla vain selvänä ja virkeänä rattiin. Näin liikenne on meille kaikille turvallisempaa, poliisiylitarkastaja Risto Lammi Poliisihallituksesta pyytää.

Onnettomuudet painottuvat kesällä viikonloppuihin ja etenkin lauantait korostuvat tilastoja tarkasteltaessa, poliisista kerrotaan.

– Vuorokaudenajoista yöllä kellon kahden ja kuuden välillä ajetaan eniten alkoholikolareita ja vastaavasti aamuseitsemän ja iltapäivän kello 14:n välillä vähiten.

Kuluvan vuoden tammi–huhtikuussa poliisin tietoon tulleiden rattijuopumusten kokonaismäärä on pysynyt lähes samana kuin edellisenä vuonna. Myönteistä kuitenkin on se, että törkeiden tapausten määrä on laskenut 7,4 prosenttia. Toisaalta niin sanottujen tavallisten rattijuopumusten määrä on kasvanut 8,8 prosenttia.

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia huomenna, 2. kesäkuuta alkavalla viikolla. Suomella kansainväliseen kampanjaan osallistuu kaikki poliisilaitokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.