Kesätyöläisten rekrytoinnissa kiivain aika – he työllistävät yli sata

Jyvässseudun 4H-yhdistys työllistää seudulla yli 100 nuorta vuosittain. Lisäksi yhdistyksellä toimii yli kymmenen aktiivista yritystä. Yhdistys onkin Suomen toiseksi eniten nuoria työllistävä 4H-yhdistys.

Nyt nuoria kannustetaan tekemään itse itselleen kesätyö yrittäjänä. Vaihtoehtona oman yrityksen perustamiselle on löytää työpaikka 4H-yhdistyksestä. Kesätyön yhdistyksen kautta saa tänä kesänä noin 40 nuorta. He työllistyvät pääosin yhteistyökumppaniyritysten ja -organisaatioiden tehtäviin 4H-yhdistyksen toimiessa heidän työnantajanaan.

– Tänäkin vuonna olemme rekrytoineet jo kymmenisen uutta kotiapulaista ja olemme tähän mennessä saaneet satoja kesätyöhakemuksia. Rekrytointien osalta elämme vuoden kiivainta aikaa, kertoo toiminnanjohtaja Eero Raittila yhdistyksen tiedotteessa.

Nuoret työllistyvät sekä yhdistyksen omiin tehtäviin että yhteistyökumppaneiden tehtäviin. Yhdistyksen tehtävissä työskentelee muun muassa kotiapulaisia, vapaa-ajan ohjaajia, lemmikinhoitajia ja lastenhoitajia. Tehtävät ovat yleensä osa-aikaisia.

Nuorten yritykset tärkeitä

Nuorten yritykset ovat olleet läpi historian tärkeä osa 4H-toimintaa. Nykyään yritykset toimivat eri toimialoilla pitopalvelusta käsitöihin ja metsänraivauksesta valokuvaukseen.

Vuosi 2016 on yhdistyksen 60. toimintavuosi.

– Emme järjestä pukujuhlaa vaan juhlimme nuorten parissa näkymällä ja toimimalla. Olemme nuorisojärjestö ja siksi haluamme olla siellä missä nuoretkin ovat mukaan lukien sosiaaliset mediat ja muut sähköiset kanavat, Raittila linjaa.

Jyvässeudun 4H-yhdistys ry on perustettu 1956. Yhdistys toimii pääosin Jyväskylässä. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Kansalaistoiminnankeskus Matarassa Tourulassa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .