Kesätyöpaikaltaan karannut Tyyne tuli takaisin

Jyväskylän Äijälänrannan kesäkyyttö Tyyne on palannut asuntomessualueen rantaan.

Alueen asukasyhdyshenkilö Liisa Kuparinen kertoi, että karkuteillä olleen Tyynen paluuseen havahtui naapurin asukas, joka kuuli tiistain ja keskiviikon välisenä yönä poikkeuksellisen kovaääniset – ja mikä olennaista – kahdet ammuut. Ii-haa ammui aidan sisäpuolelta ja "kesätyöpaikalleen" palannut Tyyne aidan ulkopuolelta.

Heidi Luck (naapurin asukas) tuli herättämään minut kahden jälkeen yöllä ja mietimme yhdessä, miten saamme Tyynenkin aidan sisäpuolelle. Tunti siinä lopulta meni ja kolmen jälkeen molemmat olivat oikeassa paikassa, Kuparinen sanoi.

Pienempi pötsi

Kuparinen kertoi saaneensa kaupunkilaisilta etsitystä Tyynestä joitakin yhteydenottoja, mutta kaikki niistä viittasivat asuntomessualueella olleeseen, Tyynen emään Ii-haaseen. Sitä ei vieläkään tiedetä, missä sunnuntain ja maanantain välisenä yönä omille teilleen lähtenyt Tyyne karkupäivänsä vietti.

– Pötsi ei ollut niin iso kuin lähtiessä, joten syöminen on saattanut jäädä vähemmälle. Muuten se näytti hyvältä, Kuparinen sanoi ja lisäsi, että yöllä Tyyne aloitti laiduntamisen normaaliin tapaan.

Todennäköisesti Tyyne oli päässyt laitumelta tallustelemalla löystyneen alalangan ja ylälangan välistä. Nyt sähköaita on käyty koko rannan alueelta läpi ja paikoin kiristetty.

Kyytöille kotirauha

Äijälänrannan asukasyhdistys toivoo kyyttökaksikolle kotirauhaa, jotta ne sopeutuvat taas laitumelle. Ohikulkijoiden toivotaan pysyvän kauempana laitumelta.

– Äijälänsalmen silta tai Rantaraitti ovat hyviä paikkoja tiirailla kyyttöjä, Kuparinen vinkkasi. 

Kyytöt ovat Äijälänrannassa jo kolmatta kesää ja ne ovat lainassa Luhangan Vanhalan tilalta. Tyyne on ensimmäistä kertaa, mutta Ii-haa on ollut mukana jo kahtena vuonna.

Maisemanhoitajiksi pestatut kyytöt ovat Äijälänrannan asuntomessualueella säästä riippuen syksyyn saakka.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .