Keski-Suomeen myönnettiin poikkeuslupa 20 000 euron edestä mehiläisvahinkoja aiheuttaneen karhun pyyntiin

Karhu on kesän aikana hajottanut lupa-alueella ainakin 59 mehiläispesää.

Suomen riistakeskus on myöntänyt Keski-Suomeen vahinkoperusteisen poikkeusluvan yhden karhun pyyntiin. Lupa myönnettiin mehiläistarhaukselle aiheutuvien erityisen merkittävien vahinkojen estämiseksi, riistakeskus kertoo tiedotteessaan. Mehiläisvahinkoja aiheuttanut karhu voidaan poikkeusluvalla metsästää rajatulla alueella Jyväskylän ja Jämsän kunnissa mehiläispesien luona tai niiden välittömässä läheisyydessä.

Karhu on kesän aikana hajottanut lupa-alueella ainakin 59 mehiläispesää, joiden rahallinen korjausarvo on noin 20 000 euroa. Korpilahdella kaadettiin elokuussa kaksi karhua kannanhoidollisilla poikkeusluvilla, mutta vahingot ovat jatkuneet tästä huolimatta.

Poikkeuslupa on voimassa kolme viikkoa. Pyynnissä on ensimmäistä kertaa mahdollista käyttää myös elävänä pyytävää loukkua.

Luonnonvarakeskuksen mukaan Keski-Suomessa on ennen tämän vuoden metsästyskautta 130–145 yli vuoden ikäistä karhua. Vuoden 2018 arvioitu pentutuotto on 30 yksilöä. Karhuja liikkuu koko maakunnan alueella ja niiden kanta on vakaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa kuukauden tarjousjakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelumme sekä näköislehden.

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .