ELY-keskuksista irtisanotaan 85 henkilöä.

Keski-Suomen ELY-keskuksesta irtisanotaan viisi henkilöä. Vielä tammikuussa arvioitiin, että Keski-Suomen ELY-keskusten irtisanottavien määrä olisi 9 henkilöä. Yhteensä ELY-keskuksista irtisanotaan 85 henkilöä.

ELY-keskusten säästötarve oli yhteensä 33 miljoonaa euroa. Suurin osa säästötarpeesta toteutetaan irtisanomisten lisäksi luonnollisella poistumalla, pääosin eläköitymisen kautta, sekä muilla säästötoimilla. Yt-neuvottelujen taustalla on Kataisen ja Stubbin hallitusten rakennepoliittinen ohjelma, joka sisältää kasvupanostuksia ja valtion talouden sopeuttamispaketin.

– Keski-Suomen ELY-keskuksen henkilöstö palvelee edelleen normaalisti ja tarjoamme asiakkaillemme ja sidosryhmillemme näiden tarvitsemat palvelut, toteaa Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Juha S. Niemelä.

ELY-keskuksia ohjaavat ministeriöt ja virastot sekä ELY-keskukset ja TE-toimistot ovat sitoutuneet irtisanomisuhan alla olevan henkilöstön uudelleensijoittamiseen. Käytössä on muun muassa 1+1-malli, jossa nykyinen työnantaja maksaa ensimmäisen vuoden palkan, kun uusi työnantaja sitoutuu palkkaamaan henkilön vähintään vastaavaksi ajaksi. Henkilöstölle on räätälöity myös erityinen yrittäjyyteen kannustava "virkamiehestä yrittäjäksi" -valmennusohjelma.

– Keski-Suomessa irtisanomisia pystyttiin vähentämään muutostuen keinoilla ja luonnollisen poistuman avulla. Vapaaehtoisen irtisanoutumiskorvauksen valitsi 10 työntekijää. Toisen työnantajan palvelukseen siirtyy 1+1 -mallin avulla 2 työntekijää. Tänä vuonna jää eläkkeelle 6 henkilöä, kertoo Niemelä.

ELY-keskusten henkilöstöjärjestöt Pardia, JUKO ja JHL ovat pettyneitä siihen, että irtisanottavien kokonaismäärä on näin ELY-keskuksissa korkea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Jyväskylän lentoaseman peruskorjaus sulki kiitotien puoleksitoista kuukaudeksi – Henkilöliikenteen jatkumisesta ei ole tietoa

Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"

Mitä ihmettä? Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja"

Valtiovarainministeri Vanhanen HS:lle: Hallitusohjelman kirjaus 30  000 uudesta työllisestä on voimassa

Monet metsästysseurat kaipaavat kipeästi nuoria riveihinsä – toiset taas saattavat evätä jäsenyyden puuttuvien suhteiden vuoksi

Sadealue pyyhkäisee Suomen yli tänään

Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän – enemmistö kyselyyn vastanneista uskoo, ettei hallitus hajoa ennen seuraavia eduskuntavaaleja

Saksa imuroi Eurojacpotin isoimmat voitot – Suomessa lykästi Prisman, Citymarketin ja Teboilin asiakkaita

Suomessa katoaa ihminen joka päivä – Heistä moni löytyy nopeasti, mutta osa ei koskaan

Jyväskylän perjantai-illassa tungosta terassilla, kun neulojat täyttivät Toivolan pihan – Katso kuvasarja tapahtumasta, johon matkattiin kauempaakin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.