ELY-keskuksista irtisanotaan 85 henkilöä.

Keski-Suomen ELY-keskuksesta irtisanotaan viisi henkilöä. Vielä tammikuussa arvioitiin, että Keski-Suomen ELY-keskusten irtisanottavien määrä olisi 9 henkilöä. Yhteensä ELY-keskuksista irtisanotaan 85 henkilöä.

ELY-keskusten säästötarve oli yhteensä 33 miljoonaa euroa. Suurin osa säästötarpeesta toteutetaan irtisanomisten lisäksi luonnollisella poistumalla, pääosin eläköitymisen kautta, sekä muilla säästötoimilla. Yt-neuvottelujen taustalla on Kataisen ja Stubbin hallitusten rakennepoliittinen ohjelma, joka sisältää kasvupanostuksia ja valtion talouden sopeuttamispaketin.

– Keski-Suomen ELY-keskuksen henkilöstö palvelee edelleen normaalisti ja tarjoamme asiakkaillemme ja sidosryhmillemme näiden tarvitsemat palvelut, toteaa Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Juha S. Niemelä.

ELY-keskuksia ohjaavat ministeriöt ja virastot sekä ELY-keskukset ja TE-toimistot ovat sitoutuneet irtisanomisuhan alla olevan henkilöstön uudelleensijoittamiseen. Käytössä on muun muassa 1+1-malli, jossa nykyinen työnantaja maksaa ensimmäisen vuoden palkan, kun uusi työnantaja sitoutuu palkkaamaan henkilön vähintään vastaavaksi ajaksi. Henkilöstölle on räätälöity myös erityinen yrittäjyyteen kannustava "virkamiehestä yrittäjäksi" -valmennusohjelma.

– Keski-Suomessa irtisanomisia pystyttiin vähentämään muutostuen keinoilla ja luonnollisen poistuman avulla. Vapaaehtoisen irtisanoutumiskorvauksen valitsi 10 työntekijää. Toisen työnantajan palvelukseen siirtyy 1+1 -mallin avulla 2 työntekijää. Tänä vuonna jää eläkkeelle 6 henkilöä, kertoo Niemelä.

ELY-keskusten henkilöstöjärjestöt Pardia, JUKO ja JHL ovat pettyneitä siihen, että irtisanottavien kokonaismäärä on näin ELY-keskuksissa korkea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.