Keski-Suomen Kokoomus pitää ministeri Vehviläisen ehdotusta erikoisena

Keski-Suomen Kokoomus pitää kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen (kesk.) linjausta maakuntaveron käyttöönotosta erikoisena. Vehviläinen sanoi tiistain Keskisuomalaisessa, että mahdollinen maakuntavero voitaisiin ottaa käyttöön vuoden 2021 jälkeen.

Keski-Suomen Kokoomus sanoo, ettei maakuntaverolle ole perusteita.

– Hallitus ilmoitti jo keväällä, että maakuntaveroa ei valmistella, vaan maakuntien rahoitus tulee valtion verotuksen kautta. Kuntien ja valtion verojen lisäksi maakuntavero johtaa väistämättä kokonaisveroasteen hallitsemattomaan kasvuun, Keski-Suomen Kokoomus sanoi tiistai-iltana tiedotteessaan.

– On erikoista, että ministeri Vehviläiselle uusi vero on kuitenkin yksi tärkeimmistä asioista, mitä maakuntauudistuksessa pitää ajaa eteenpäin.

Keski-Suomen Kokoomuksen julkilausumassa vaadittiin samalla, että Vehviläisen pitää pysyä hallituksen linjalla.

– Muussa tapauksessa Keski-Suomen Kokoomuksen on linjattava, että seuraavien eduskuntavaalien 2019 jälkeen tavoitteena tulee olla nyt valmisteilla olevan maakuntauudistuksen purkaminen ja kunnallisen itsehallinto-oikeuden palauttaminen.

Vehviläinen huomautti Keskisuomalaisen haastattelussa, että maakunta vero voitaisiin ottaa käyttöön maakuntien toisella vaalikaudella. Ajankohta olisi Vehviläisen mielestä hyvä siksi, että maakuntien toiminnasta olisi saatu tällöin jo kokemusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .