Keski-Suomen Osuuspankin tulos parani

Keski-Suomen Osuuspankin tulos parani vuonna 2013. Liikevoitto oli 5,7 miljoonaa euroa, jossa parannusta edellisvuoteen on 69,2 prosenttia

Kannattavuutta kohensivat lähinnä palkkiotuotot, parantunut kustannustehokkuus ja lievästi noussut marginaalitaso. Kohtuullisesta tuloksesta huolimatta kannattavuuden kehittämisessä riittää toimitusjohtaja Keijo Mannerin mukaan vielä työtä.

– Muutos on oikeansuuntainen, mutta olemme vielä melko kaukana tavoiteliikevoitostamme. Tulosta haastavat lähivuosina muun muassa Basel lll -vakavaraisuussääntely ja muut likviditeettivaateet, jotka edellyttävät pankkeja lisäämään merkittävästi liikevoiton kautta saatavia omia pääomiaan. Pankin liikevoitosta puuttuu edelleen noin 10 miljoonaa euroa, jotta toimintaamme jäisi myös puskuria kasvun varalle. Kannattavuustalkoita jatketaan tulevina vuosina, huomauttaa Manner.

Positiivista vuodessa oli palkkiotuottojen kasvu ja onnistunut kulunhallinta. Manner kertoo tilinpäätöstiedotteessa, että kustannustehokkuutta on järjestelmällisesti kehitetty jo pitkään.

Matala korkotaso vähensi tilisäästämistä, mutta piristi erityisesti rahasto- ja vakuutussäästämisen kysyntää. Talletuskanta laski vuoden aikana 2,7 prosenttia, kun henki- ja eläkevakuutuskanta kasvoi 10,0 prosenttia ja rahastokanta peräti 21,8 prosenttia.

Asuntoluottojen kasvu hidastui vuonna 2013 selvästi.

Pankin nettoasiakasmäärä pysytteli vuoden 2012 joulukuun lopun tasolla. Vuoden lopussa pankilla oli 148 301 asiakasta, joista omistajajäseniä 62 696.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Karhinen: OP-Pohjola aikoo Suomen ykköseksi