Keski-Suomen Vasemmisto vaatii eduskuntaa perumaan koulutusleikkaukset – "Hallituksen budjettiesitys ei riitä korjaamaan aiempien päätösten tuhoja"

Keski-Suomen Vasemmisto vaatii eduskunnalta satsauksia koulutukseen ja sivistykseen. Palokassa lauantaina kokoontuneen piirihallituksen mielestä eduskunnan tulisi perua tekemänsä koulutusleikkaukset.

– Hallituksen viimeinen budjettiesitys ei riitä korjaamaan aiempien päätösten tuhoja maamme koulutusjärjestelmälle. Esimerkiksi yliopistojen valtionrahoitus on alle vuosikymmenen alun tason, vaikka opetuksen ja tutkimuksen kehittäminen vaatisi jatkuvia panostuksia, piirihallitus kirjoittaa tiedoteessaan.

Vasemmisto on huolissaan erityisesti korkeakoulujen asemasta hallituksen budjetissa. Puolue on itse ehdottanut eduskunnan vaihtoehtobudjetissaan tälle vuodelle yliopistojen valtionosuuksien korottamista 80 miljoonalla eurolla.

Vasemmiston mukaan koulutukseen käytettävät satsaukset voitaisiin rahoittaa pääomatulo- ja osinkoverouudistuksella ja harmaan talouden torjunnan tehostamisella.

– Vahvan korkeakoulutuksen maakuntana Keski-Suomi kaipaa rohkeaa lisäpanostusta korkeakoulujen rahoitukseen, jotta parannetaan tieteen tekemisen ja opiskelun edellytyksiä.

– Koulutus on investointi tulevaisuuteen, siksi siihen kannattaa panostaa ja leikkaukset perua. Innovaatioiden painottaminen juhlapuheissa on nurinkurista, jos tieteen tekemisen perusedellytykset eivät ole kunnossa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .