Keski-Suomen kansallispuistoihin rakennetaan uusia maastopyöräilyreittejä

Keski-Suomen kansallispuistojen palveluita parannetaan seuraavien kolmen vuoden aikana. Metsähallituksen suunnitelmat koskevat Isojärven, Leivonmäen, Pyhä-Häkin ja Salamajärven kansallispuistoja.

Isojärven ja Leivonmäen kansallispuistoihin esimerkiksi rakennetaan maastopyöräilyreitit. Isojärven kansallispuistossa Kannuslahteen tulee uusi esteetön keittokatos ja käymälä. Ala-Vahterista taas rakennetaan erityisesti melojille ja yrittäjille soveltuva tukikohta keittokatoksineen, telttapaikkoineen ja saunoineen.

Pyhä-Häkkiin rakennetaan uudet maastoportaat ja siltoja. Lisäksi puistoon tulee mobiiliopasteita ja sinne rakennetaan uusia pitkospuita.

Salamajärvellä Koirasalmeen on muun muassa rakenteilla esteetön reitti ja Heikinjärvennevalle uusi luontotorni. Reittejä myös sorastetaan ja rakennetaan uusia pitkospuita. Lisäksi Peuran polun palveluita kehitetään rakentamalla vuokratupa Sääksjärvelle.

Investointihankkeen kokonaisbudjetti on 210 500 euroa ja puolet rahoituksesta on Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan ely-keskusten myöntämää Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston tukea. Toinen puoli budjetista tulee kansallispuistoja hoitavalta Metsähallitukselta.

Palvelurakenteiden ja reittien kehittämisellä pyritään vastaamaan kansallispuistojen kasvaneisiin käyntimääriin ja uusien käyttäjäryhmien tarpeisiin. Lisäksi parannetaan luontomatkailuyrittäjien toimintaedellytyksiä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .