Keski-Suomen kansanedustajat innoissaan Tampereen-radan kunnostamisesta – yksi tylytti hallitusta

Liikenne- ja viestintäministeriö esittää budjettiriiheen määrärahaa, jolla voitaisiin kohentaa ja nopeuttaa päärataan kytkeytyviä yhteysvälejä Jyväskylä–Tampere, Tampere-Pori sekä Seinäjoki-–Vaasa.

Jyväskylän ja Tampereen välisen raideyhteyden kunnostaminen on suuri voitto Keski-Suomelle, toteavat kansanedustajat Petri Honkonen (kesk.) ja Riitta Mäkinen (sd.).

– Raideyhteyden nopeutuminen ja häiriöherkkyyden väheneminen parantavat Keski-Suomen saavutettavuutta ja tärkeimmän ratayhteytemme kapasiteetti, nopeus ja toimintavarmuus lisääntyvät merkittävästi, he toteavat yhteisessä kannanotossaan.

Honkonen ja Mäkinen katsovat välttämättömäksi, että hallitus osoittaa budjettiriihessään ministeriön esityksen mukaisesti rahat välin kunnostamiseen.

Iloinen on myös Piritta Rantanen (sd.).

– Raideyhteysvälien parantaminen helpottaa matkustajaliikenteen toimivuutta ja lisää sen nopeutta. Lisäksi tämä on ensimmäinen tärkeä askel teollisuuden toimintaedellytysten parantamiseksi Keski-Suomessa, Rantanen totesi tiedotteessaan.

Opposition Toimi Kankaanniemi (ps.) sen sijaan katsoi tiedotteessaan, että Rinteen hallitus on sokea Keski-Suomen vientiteollisuuden tarpeille.

– Rinteen hallitus ei lupaa Tampere–Jyväskylä-välille kaksoisraidetta edes välille Orivesi–Jämsä. Tuore päätös sisältää vain epämääräisen lupauksen pienistä parannuksista, Kankaanniemi totesi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .