Keski-Suomen keskussairaala rajoittaa puolisoiden läsnäoloa synnytyksessä – "Tilanne on perheiden kannalta valitettava"

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri rajoittaa maanantaista 6.4.2020 klo 00.00 alkaen synnyttäjien tukihenkilöiden läsnäoloa sairaalassa koronavirustartuntariskin vähentämiseksi. Rajoitus on voimassa toistaiseksi.

​Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana Naistenosastolla synnytyksen käynnistysvaiheessa tai synnytyksen jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö ei voi olla mukana myöskään keisarileikkauksessa. Hän saa tulla sektioäidin mukana synnytyssaliin, mutta ei siitä eteenpäin leikkaussaliin. Hänellä on mahdollisuus nähdä lapsi syntymän jälkeen. Puoliso tai tukihenkilö voi olla mukana normaalissa alatiesynnytyksessä sen ajan, kun synnyttäjä on synnytyssalissa.

Tukihenkilöiden on oltava terveenä päästäkseen mukaan synnytyssaliin. Jos synnyttäjä on synnytyksen käynnistyessä hengitystieoireinen (nuha, yskä, kuume), tulee hänen soittaa synnytysvastaanottoon p. 014 269 1204 ennen saapumista sairaalaan.

Keski-Suomen keskussairaalan poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt noudattaa samaa linjausta yliopistosairaaloiden kanssa. Yliopistosairaalat ovat valtakunnallisesti päättäneet, että koska oireettomien koronakantajien määrä on suuri, kielletään tukihenkilöiden oleminen leikkaussaleissa ja lapsivuodeosastoilla kaikissa yliopistosairaaloissa. Toiveena on yhteneväinen ohje koko valtakunnassa.

– Tilanne on perheiden kannalta valitettava, mutta rajoitus on tilanteen kannalta välttämätön. Rajoituksilla suojellaan synnyttäjiä, muita potilaita sekä henkilöstöä koronavirustartunnoilta, toteaa KSSHP:n naistentautien ja synnytysten ylilääkäri Pauliina Aukee sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Myös muiden saattajien ja vierailijoiden tuloa sairaalaan on rajoitettu jo aikaisemmin hallituksen linjausten mukaisesti, ja muiden ulkopuolisten tulo sairaalan tiloihin on kielletty.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Koronavirustilanteen vuoksi isovanhemmat eivät saa käydä katsomassa vastasyntynyttä, sanoo Keski-Suomen keskussairaala

Uusimmat

Kotimaa

Miten teillä juhlitaan ylioppilasta tai ammattiin valmistunutta? Lähetä kuva ja osallistu tuotepalkintojen arvontaan!

Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä kärsivä jyväskyläläinen Meri-Maaria, 27, sai avun Gradian opiskelijoilta – "On tärkeää, että pääsee purkamaan mielen syövereitä"

Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä ei uusia koronavirustartuntoja – THL ilmoitti maakunnassa kahdesta uudesta tapauksesta

Äänekosken ulosajossa kuoli nuori ajokortiton paikkakuntalainen mies – Poliisi: "Nuoret ajavat hirveää nopeutta"

Hovioikeus kovensi lelusalakuljettajana tunnetun Rami Adhamin tuomiota – vuosi ja 10 kuukautta vankeutta

Ihminen hukkui Jyväskylän Haapaniemessä Noukanniemen sataman vastarannalla

Puolustusvoimat selvitti, voiko ylennystietoja enää julkistaa – kuukausien työn jälkeen löytyi pykälä, joka ratkaisi asian

Näkökulma: Hikeä pukkaa, kun miettii, mitä kaikkea tuoreet ylioppilaat ovat joutuneet kokemaan

Korona-aika muutti ostoskäyttäytymistä – puolet suomalaisista osti keväällä verkosta joitain tuotteita ensimmäistä kertaa

Ammattitutkinto valmiiksi ennätysajassa: Ramon ja Saidin haaveissa yhteinen rakennusalan yritys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.