Keski-Suomen koulut saivat vempaimia ohjelmoinnin opetteluun – Micro:biteillä on tehty rairuohon kastelujärjestelmäkin

Jyväskylän yliopiston IT-tiedekunta lahjoitti keskiviikkona Keski-Suomen kouluille 250 niin sanottua micro:bit-laitetta. Lahjoituksen arvo on 5 000 euroa.

Micro:bit on tulitikkuaskin kokoinen ohjelmoitava minitietokone. Siinä on led-näyttö ja painikkeita, joita voi ohjelmoida tietokoneella. Laitteessa on myös erilaisia sensoreita, kuten kompassi, kiihtyvyyssensori ja lämpötilasensori.

Tavoitteena on, että laitteiden avulla koululaiset saadaan innostumaan muun muassa robottiohjelmoinnista. Rohkaisevia esimerkkejä löytyy, sillä micro:bitia hyödyntämällä eri koulujen oppilaat ovat tehneet muun muassa rairuohon kastelujärjestelmän, liiketunnistimia, älyvaatteita sekä monenlaisia älyleluja.

Micro:bitin kehitti muutama vuosi sitten Britannian yleisradioyhtiö BBC juuri tietotekniikan opetukseen. Niitä on käytössä kouluissa ympäri maailman, myös Suomessa.

– Ensimmäiset niistä tuotiin Suomeen viime vuonna ja nyt käynnistetään niiden käyttöä Keski-Suomessa, kertoo yliopistonopettaja Leena Hiltunen IT-tiedekunnasta.

IT-tiedekunnan lahjoituksen myötä jokaisen Keski-Suomen kuntaan tulee kymmenen laitetta. Aloitteen laitteiden hankkimisesta Keski-Suomen kouluille teki IT-tiedekunnan professori Pekka Neittaanmäki.

Lahjoitus paljastettiin Keski-Suomen tutoropettajaverkoston micro:bit-koulutuksen yhteydessä tänään iltapäivällä. Micro:bitit luovutti Hiltunen, ja ne vastaanotti Keski-Suomen tutoropettajaverkoston koordinaattori Riina Sutinen Jyväskylän kaupungilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .