Saunamaakunnan paras sauna on valittu

Yleisöäänestyksen kakkonen on Varjolan tila ja kolmanneksi tuli Tupaswilla.

Keski-Suomen parhaaksi saunaksi on valittu Revontulen saunamaailma Hankasalmella. Yleisöäänestyksessä Revontuli sai 18 ääntä, toiseksi tullut Varjolan tila 12 ääntä ja kolmanneksi sijoittunut Tupaswilla Laukaassa yhdeksän ääntä.

Keski-Suomen liiton kilpailussa sai äänestää maakunnan parasta saunaa. Ääniä annettiin kaikkiaan 95, joista 91 täytti kilpailun kriteerit. Saunaan toivottiin ilmoituksia saunoista, jotka ovat tai sopisivat julkiseen käyttöön.

Paras saunan tarina löytyi Lehtisaaren saunalta, jonka omistaa Jyväskylän seurakunta.

”Tämä on niitä harvoja ilimasia saunoja, joihin on tervetulleita kaikki halukkaat. Mielenkiintoseksi saunaan menemisen tekkee myös sinne kulukeminen, joka tehhään soutuvenneellä! Paikanpäällä on mahollisuus paistaa omat makkarat. --- Sauna on sekasauna, eli ei oo olemasa naisten- tai miestenvuoroja. Löylyt on lepposat ja tunnelma kojikas", yksi kilpailuun osallistunut perusteli.

Kilpailussa ilmiannettiin yhteensä 47 eri saunaa.

– Tietoon tuli myös paljon meille uusia saunoja, kertoo Keski-Suomen liiton viestintäpäällikkö Tuulia Nieminen.

Ilmiantojen pohjalta Keski-Suomen liitto käynnistää maakunnan saunat kattavan verkkopalvelun rakentamisen. Palveluun on mahdollista ilmoittaa saunoja myös sen julkaisun jälkeen.

– Uskoisin, että saamme verkkosivuston auki syksyllä, kertoo Nieminen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .