Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella ei yhtään uutta todettua koronatartuntaa – koko Suomessa ylitettiin 5 000 varmistetun tapauksen raja

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) uusin listaus kertoo, ettei sairaanhoitopiirin alueella ole todettu yhtään uutta koronatartuntaa.

Tartuntojen kokonaismäärä on siten perjantain tiedon mukaan sairaanhoitopiirissä edelleen 97. Torstaina ilmoitettiin yhdestä uudesta tartunnasta.

KSSHP päivittää tartuntatilastoaan joka päivä noin kello 11. Tartuntaluvut näkyvät tilastossa näytteiden valmistumispäivän mukaan.

Jämsäläisten ja kuhmoislaisten testitulokset eivät ole mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilastoissa, sillä paikkakunnat kuuluvat nykyään Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaina päivittämän tilaston mukaan Keski-Suomessa on 127 varmistettua koronatapausta. Lisäksi Jämsässä on 10 tautitapausta. Myös THL:n koronalistauksessa tautimäärä on pysynyt Keski-Suomen osalta muuttumattomana.

THL:n ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin luvut poikkeavat hieman toisistaan, sillä THL:n lukuihin päätyvät kaikki keskisuomalaisilla ihmisillä todetut tartunnat, sairaanhoitopiiri taas raportoi vain heidän itsensä toteamat tapaukset.

Koko Suomessa on THL:n tilastojen mukaan todettu nyt 5 051 varmistettua koronatapausta. Luku on kasvanut edellispäivästä 56:lla.

Juttua on päivitetty 1.5. klo 12.16: lisätty uusimmat tiedot THL:n tilastoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eilisen jälkeen Suomessa on tullut seitsemän uutta koronakuolemaa