Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä jo neljäs nollapäivä putkeen – viimeisin koronatapaus viime torstailta

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin (KSSHP) alueella ei ole sairaanhoitopiirin tilastojen mukaan todettu maanantainakaan yhtään uutta koronatartuntaa. Kyseessä on jo neljäs nollan tartunnan päivä putkeen. Edellisen kerran Keski-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on ilmoitettu uudesta koronatartunnasta viime torstaina.

Tartuntojen kokonaismäärä on sairaanhoitopiirissä edelleen 97.

KSSHP päivittää tartuntatilastoaan joka päivä noin kello 11. Tartuntaluvut näkyvät tilastossa näytteiden valmistumispäivän mukaan.

Todetut tartunnat ovat kuitenkin vain osa kaikista tartunnoista, koska kaikkia ihmisiä ei testata. Sairaanhoitopiirissä on linjattu, että COVID-19 -näytteitä otetaan vain niiltä, joilla on koronavirusinfektioon sopivia oireita kuten kuumetta, hengenahdistusta, maku- ja hajuaistin katoamista, ripulia sekä yskää tai henkilöiltä, jotka ovat altistuneet tartunnalle.

Jämsäläisten ja kuhmoislaisten testitulokset eivät ole mukana Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tilastoissa, sillä paikkakunnat kuuluvat nykyään Pirkanmaan sairaanhoitopiiriin.

Myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) maanantaina päivittyneen tilaston mukaan Keski-Suomessa oli koronatartuntojen osalta nollapäivä. THL on raportoinut 127 varmistetusta koronatapauksesta Keski-Suomessa. Lisäksi Jämsässä on 10 tautitapausta.

THL:n ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin luvut poikkeavat hieman toisistaan, sillä THL:n lukuihin päätyvät kaikki keskisuomalaisilla ihmisillä todetut tartunnat, sairaanhoitopiiri taas raportoi vain heidän itsensä toteamat tapaukset.

Koko Suomessa on THL:n tilastojen mukaan todettu nyt 5 327 varmistettua koronatapausta. Tautitapausten määrä on kasvanut vuorokaudessa 73:lla.

Juttua on päivitetty 4.5. klo 12.35: lisätty uudet tiedot THL:n tilastoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kymmenen uutta koronakuolemaa – viruksen uhreja Suomessa nyt kaikkiaan 240