Keski-Suomen sinisten vaalitilaisuuksissa rauhallista: "Joskus saa olla varovaisena metsien miesten kanssa"

Sinisten vaalipäällikkö Pekka Sinisalo kommentoi sunnuntaina Ilta-Sanomissa, että puolueen kampanjointia on häiritty koko vaalikevään ajan konfliktinhakuisella käytöksellä.

Keski-Suomessa sinisten vaalitilaisuudet ovat kuitenkin sujuneet rauhallisesti ja positiivisesti, sanoo sinisten Keski-Suomen piirin puheenjohtaja Juha Vimpari.

– Silloin puolitoista vuotta sitten, kun puolue perustettiin saattoi tulla kritiikkiä, mutta ei enää pitkään aikaan. Me tulemme toimeen kaikkien kanssa, Vimpari kommentoi Keskisuomalaiselle sunnuntai-iltana.

Piirijohtajan mukaan Keski-Suomen rauhallisuus saattaa johtua siitä, että sinisillä ei ole maakunnassa yhtään kansanedustajaa. Lisäksi maakunnassa on totuttu Vimparin mukaan asialliseen politiikantekoon, jossa eri ryhmät mahtuvat sopuisasti samoille vaalikentille.

Uhkaavat tilanteet ovat puolestaan luonteeltaan hyvin epäpoliittisia.

– Joskus saa olla varovaisena "metsien miesten" kanssa, kun he etsivät kävelykadulla aamun ensimmäistä pulloaan. Poliisi on sitten poistanut heidät nopeasti, Vimparkertoi.

Hän piti ulkoministeri Timo Soiniin kohdistunutta hyökkäystä tavallaan odotettuna yksittäistapauksena. Vaalit herättävät tunteita ja mahdolliset aggressiot kohdistuvat julkisuudesta tuttuihin politiikan henkilöihin.

– Me emme herätä niin suuria intohimoja, että pelottaisi lähteä vaalityöhön. Eikä pelota muutenkaan: jos pitää painia, niin painitaan, Vimpari naureskeli.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .