Keski-Suomen tiet aurataan lakosta huolimatta

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton AKT:n perjantainen lakko ei vaikuta teiden auraukseen Keski-Suomessa, arvioi Keski-Suomen ely-keskuksen kunnossapito-yksikön päällikkö Vesa Partanen.

– Suurin osa aliurakoitsijoistamme on itsenäisiä yrittäjiä. Joillain urakoitsijoilla on työntekijöitä, ja eilen kuulin, että he eivät ole lakon piirissä, Partanen sanoi.

Jyväskylässä katujen aurausta hoitavan Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen toimintaankaan mielenilmaus ei näillä näkymin vaikuta, sanoo kunnossapitopäällikkö Jari Rönkä.

– Kyllä me aurataan, jos lunta tulee. Ei pitäisi olla suurta vaikutusta meille, Rönkä vakuuttaa.

Osallistuuko Altekin työntekijöitä lakkoon?

– Ainakaan minulle ei ole vielä ilmoituksia siitä tullut, Rönkä sanoi torstaina puoliltapäivin.

Jyväskylään on Ilmatieteen laitoksen mukaan luvassa torstaina iltapäivällä ja illalla lumisadetta.

Vaikutuksia muun muassa joukkoliikenteeseen

Palkansaajajärjestö SAK järjestää perjantaina Helsingissä mielenilmauksen vuodenvaihteessa voimaan tullutta työttömyysturvan aktiivimallia vastaan. AKT ja Rakennusliitto tukevat mielenilmausta poliittisilla lakoilla. Lisäksi Julkisten ja hyvinvointialojen liitto (JHL) on kannustanut jäseniään osallistumaan aktiivimallia koskevaan poliittiseen mielenilmaisuun, mutta ei menemään päiväksi lakkoon.

Mielenilmauksen on aiemmin kerrottu vaikuttavan muun muassa joukkoliikenteeseen. Lisäksi esimerkiksi kaupoissa voi olla tavallista vähemmän henkilökuntaa ja hyllyt voivat tyhjentyä tuoretuotteista. Lakko sulkee myös kaikki Suomen vientisatamat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .