Keski-Suomessa kaadettiin 11 karhua päättyneellä metsästyskaudella – jahti sujui lähes ennätyksellisen hyvin

Suomen riistakeskus myönsi Keski-Suomeen tälle metsästyskaudelle poikkeusluvat 14 karhun metsästämiseen. Luvilla kaadettiin 11 karhua.

Enemmän karhuja Keski-Suomessa on kaadettu Suomen riistakeskuksen tiedotteen mukaan vain vuonna 2013. Tuolloin saaliiksi saatiin 14 karhua. Viime vuonna lupia oli 11 ja niillä kaadettiin kahdeksan karhua.

Karhuja liikkuu koko Keski-Suomen alueella. Poikkeusluvat myönnettiin alueille, joilla karhukanta on tihein ja tarve kannan kasvun rajoittamiseen suurin. Poikkeuslupia suunnattiin myös Suomenselälle metsäpeuran lisääntymisalueille sekä maakunnan eteläosiin lisääntyneiden mehiläisvahinkojen vähentämiseksi.

Karhun metsästys alkoi elokuun 20. päivä ja päättyi lokakuun lopussa. Poikkeusluvilla kaadettiin kolme karhua Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi ja Kyyjärvi -alueella.

Kaksi karhua kaadettiin Saarijärven pohjoisosista, Viitasaaren eteläosista, Äänekoskesta, Laukaasta ja Konnevedestä koostuvalla alueella. Kaksi karhua kaadettiin myös Jämsän ja Korpilahden maapuolen alueella.

Kaksi karhua kaadettiin lisäksi Keuruu/Multia/Petäjävesi/Pylkönmäki/Saarijärven eteläosa/Uurainen/Jyväskylän länsiosa -alueella. Alueella jäi käyttämättä yksi lupa.

Yksi karhu kaadettiin Kinnula/Pihtipudas/Viitasaaren länsiosa -alueella. Käyttämättä alueella jäi kaksi lupaa.

Lisäksi yksi karhu kaadettiin Joutsa/Luhanka/Korpilahden Korpilahden ves’puoli -alueella.

Luonnonvarakeskus on arvioinut Keski-Suomen karhukannaksi 130–145 yli vuoden ikäistä karhua. Karhun pentuja arvioidaan Keski-Suomessa syntyneen tänä vuonna 30.

Lisäksi Keski-Suomessa kaadettiin kaksi karhua Etelä-Savon alueelle myönnetyillä poikkeusluvilla. Nämä karhut kaadettiin Toivakassa ja Hankasalmella.

Juttua päivitetty 11.11 kello 19.15: Keski-Suomessa kaadettiin lisäksi kaksi karhua Etelä-Savon alueelle myönnetyillä luvilla. Nämä karhut kaadettiin Toivakassa ja Hankasalmella.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .