Keski-Suomessa kaatui lähes 4 600 hirveä – Jahdin jatkoajat eivät innostaneet metsästäjiä

Myönnetyistä pyyntiluvista jäi käyttämättä aiempaa suurempi osuus.

Keski-Suomessa kaadettiin vuodenvaihteessa päättyneessä jahdissa 4 595 hirveä, Suomen riistakeskus tiedottaa. Luku on 161 hirven verran edellisvuotta suurempi. Näistä noin 500 kaadettiin Viitasaarella ja noin 400 Jämsässä.

Seuraavaksi eniten hirviä kaadettiin Itä-Päijänteen riistanhoitoyhdistyksen (Joutsa ja Luhanka) alueella ja Keuruulla, joissa molemmissa kaadettiin vajaat 400 hirveä.

Myönnetyistä pyyntiluvista jäi käyttämättä aiempaa suurempi osuus, sillä lupien käyttöaste oli 85 prosenttia. Muutos oli odotettu, sillä käytössä oli entistä laajemmin niin sanottu pankkilupajärjestelmä, jossa lupia haetaan enemmän kuin suunnitteluvaiheessa näyttäisi tarvetta olevan.

Ottamalla lupia käyttöön pankista voidaan reagoida nopeammin, jos hirviä on jahtiaikaan enemmän kuin oletettiin.

Jahtiaikaa jatkettiin molemmista päistä, sillä syyskuun alusta lokakuun toiseen lauantaihin hirviä sai metsästää pellolta kyttäämällä ennen varsinaista hirvijahtia, ja vuodenvaihteesta tammikuun puoleen väliin hirviä sai pyytää ilman koiraa.

Jatkoajat eivät kuitenkaan innostaneet keskisuomalaisia hirvenpyytäjiä, sillä alkusyksyn "peltohirviä" ammuttiin 24 ja tammikuun jatkoajalla pyydettiin vain 14 hirveä.

Luonnonvarakeskus tuottaa maaliskuun puoliväliin mennessä arvion hirvikannan tämän hetkisestä koosta ja rakenteesta, jonka jälkeen aloitetaan syksyn 2019 metsästyksen suunnittelu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.