Keski-Suomessa on vain yksi kunta ilman Virve-järjestelmää

Avi väläyttää jo hallintopakon asettamista.

Uurainen on koko Länsi-ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston (avi) alueella ainoa kunta, jonka sosiaalipäivystyksessä valtakunnallinen Virve-verkko ei ole käytössä. Kunta on perustellut virka-aikaisen sosiaalipäivystyksen hoituvan yhtä hyvin gsm-puhelimella.

Tämä vastaus ei tyydyttänyt avia, joka vaatii selvitystä kunnalta nyt uudestaan. Se haluaa tietää, koska Uurainen ottaa Virve-verkon käyttöön. Jos Uurainen ei ota Virveä käyttöön, se jättää avin mukaan hoitamatta kuntalaistensa lakisääteisen oikeuden palvelujen saamiseen. Avi sanoo harkitsevansa hallinollisia seuraamuksia, jos kunta yhä kieltäytyy Virvestä.

Peruspalvelulautakunta käsittelee selvitystä torstain kokouksessaan, ja pohjaesityksenä tällä kertaa on, että kunta on valmis ottamaan Virven käyttöön tänä syksynä. Samalla se edellyttää yhä, että järjestelmän kustannukset pitäisi korvata, koska ne ovat lisäkustannuksia. Kunnan mukaan myös gsm:n käyttöä on pakko jatkaa Virve-päätelaitteiden ja -verkon teknisen jälkeenjääneisyyden vuoksi.

Pohjaesityksessä Uurainen toteaa aville, että hallintopakon asettaminen on aiheetonta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .