Keski-Suomi hakee sote-piloteille liki 22 miljoonan euron rahoitusta

Keski-Suomi hakee liki 22 miljoonan euron rahoitusta sote-keskusten sekä suunhoidon yksiköiden vallinnanvapautta koskeviin pilotteihin. Hakemuksessa lähdetään siitä, että mukana olevilla alueilla keskisuomalaiset asukkaat voisivat valita sote-keskuksensa vuoden 2019 alusta ja suunhoidon yksikön viimeistään kesällä 2019.

Muutama maakunnan kunta on tehnyt kielteisen päätöksen pilottiin lähtemisestä. Kaikkien kannat eivät ole vielä selvillä, sillä lopulliset kuntien kannat ilmoitetaan ministeriölle 20. huhtikuuta mennessä. Tämän vuoksi hakemus kattaa lähes koko maakunnan.

– Rahoituksella voidaan kehittää maakuntaa tulevan lainsäädännön mukaiseen toimintaan. Keski-Suomen pilotissa korostuu asiakaslähtöisyys ja sen aikana muun muassa mallinnetaan jo perusterveydenhoidon, sosiaalipalveluiden ja nykyisten erikoissairaanhoidon palveluiden uusia toimintamalleja, hakemuksen valmistelusta vastaava Kati Kallimo kertoo tiedotteessa.

Koska kaikki maakunnat ovat hakemassa pilotteihin, arvioidaan kilpailun rahoista olevan kova.

– Mutta toisaalta meillä on myös erittäin hyvin valmistellut hakemukset, jotka tukevat maakunnan valmistautumista laajasti valinnanvapausmalliin. Uskomme vahvasti, että meidän piloteista pystytään tuottamaan erittäin monipuolista tietoa myös valtakunnan valmisteluun esimerkiksi järjestäjän roolista, joka Keski-Suomessa on mietitty erittäin pitkälle, järjestämissuunnitelman valmistelusta vastaava Mikael Palola toteaa.

Ministeriö jakaa pilotteihin noin 100 miljoonan määrärahan ja valitsee mukaan pääsevät kevään aikana. Pilottien käynnistyminen edellyttää lainsäädännön hyväksymistä.

Mikäli lainsäädäntö hyväksytään ja Keski-Suomi pääsee mukaan, käynnistyvät pilotit heinäkuun alussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .