Keski-Suomi säästyi pahimmalta torstain lumipyryssä – päivän saldona neljä onnettomuutta

Keski-Suomessa saatiin torstaina lunta, ja ajokeli oli monin paikoin huono. Keskisuomalaisen tietoon tuli torstaina iltakymmeneen mennessä neljä tieliikenneonnettomuutta maakunnan alueella.

Onnettomuuksissa loukkaantui viisi ihmistä, mutta vakavia loukkaantumisia ei nähty. Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Jesse Heikkilän mukaan lunta tuli Jämsään ja Joutsaan noin kymmenen senttiä. Jyväskylään lunta saatiin torstaina kolmisen senttiä.

Pahiten myräkkä koetteli torstaina Etelä- ja Lounais-Suomea. Lumipyry sekoitti liikennettä teillä, raiteilla ja ilmassa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan liikenneviraston tiedossa oli torstailta noin 100 liikenneonnettomuutta koko Suomen alueella, joista 70 prosenttia sattui pääkaupunkiseudun alueella.

Keski-Suomessa päästiin selkeästi vähemmällä.

– Jyväskylän seudulla voi tulla seuraavan 12 tunnin aikana noin viisi senttiä lunta. Suurimmat lumisateet tulivat torstaina Suomen etelärannikon tuntumaan, Keski-Suomessa sateet jäivät selvästi vähemmälle, kertoi Heikkilä illalla.

Perjantaina lunta sataa Heikkilän mukaan torstaita vähemmän. 

Ajokeli jatkuu huonona

Perjantaiaamuun asti on Etelä- ja Keski-Suomessa erittäin huono ajokeli ja siitä eteenpäin ajokelin povataan olevan perjantaina huono.

– Erittäin huonon ajokelin varoitus on voimassa maan etelä- ja keskiosissa kauttaaltaan. Huono ajokeli johtuu lumisateesta sekä pöllyävästä lumesta, joka heikentää näkyvyyttä, Heikkilä sanoo.

Perjantaina pakkasta on Keski-Suomessa 5–10 astetta. Lauantaille asti on pilvistä, mikä estää pakkasen kovemman kiristymisen.

– Viikonlopun aikana aurinkokin näyttäytyy ajoittain, ja pakkanen on Keski-Suomessa kymmenen asteen tuntumassa. Lauantaina voi tulla heikkoa kuurottaista lumisadetta, kertoi Heikkilä.

Helsinki-Vantaan lentoasemalla oli torstaina varhaisaamusta käytössä vain yksi kiitotie ja voimassa lentoliikennerajoituksia. Syynä oli kova tuuli ja tuiskuava lumi. Lennot myöhästelivät ja moni lento peruttiin kokonaan.

Raiteillakin lumipyry aiheutti ongelmia ja junien myöhästymisiä.  VR:n mukaan sekä kaukoliikenteessä että pääkaupunkiseudun lähijunissa voi olla joitakin myöhästymisiä ja junien perumisia vielä perjantainakin.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .