Keski-Suomi saa merkittävän potin amisrahaa, jotta yhä useampi työllistyisi

Opetus- ja kulttuuriministeriön ammatilliseen koulutukseen jakamasta 31 miljoonasta eurosta merkittävä siivu kohdistuu Keski-Suomeen.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymässä (Gradia) laskennalliset opiskelijavuodet lisääntyvät lisätuen ansiosta 200:lla, Jyväskylän kristillisessä opistossa kymmenellä ja Cimson Koulutuspalvelut Oy:ssä kahdella.

Pilottikoulutuksen rahoitusta, yhteensä 16 miljoonaa euroa, annetaan Keski-Suomen lisäksi eniten Uudellemaalle, Pirkanmaalle ja Pohjois-Pohjanmaalle.

Pilottikoulutuksia kohdennetaan osaajapulasta kärsiville palvelu- ja teollisuusaloille. Pilotteja toteutetaan erityisesti teknologia- ja rakennusalan, puhdistus- ja kiinteistöpalvelualan, sosiaali- ja terveys­alan, matkailu- ja ravintola-alan, logistiikka- ja kuljetusalan sekä kaupan alan työnantajien kanssa.

Gradia saa pilottikoulutukseen laskennalliset 110 opiskelijavuotta, joista 70 kohdennetaan työvoimakoulutukseen. Se on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille tai työttömyysuhan alaisille aikuisille, jotka ovat suorittaneet oppivelvollisuutensa.

Kristillisen opiston pilottikoulutus kattaa viisi opiskelijavuotta. Cimson ei saanut opiskelijavuosia pilottikoulutukseen.

– Toimiva ammatillinen koulutus on erityisen tärkeää nyt, kun talouden kasvun myötä työelämä tarvitsee osaajia kaikkialla Suomessa. Tavoitteena on vastata nopeasti rekrytointitarpeisiin ja helpottaa osaavan työvoiman saatavuusongelmia sekä kehittää ammatillista koulutusta tukemaan erityisesti alanvaihtoja, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) toteaa.

31 miljoonasta eurosta 15 miljoonaa euroa oli kuluvan vuoden jakamatonta määrärahaa, jolla helpotetaan osaavan työvoiman saatavuusongelmia. 15 miljoonan euron potista Gradia saa rahaa 90 uuteen opiskelijavuoteen, joista viisi kohdennetaan työvoimakoulutukseen.

Kristillisen opiston osuus jakamattomasta määrärahasta tarkoittaa viittä opiskelijavuotta ja Cimsonilla kahta, joista kumpikin on työvoimakoulutukseen.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .