Keskikesän Saunamaakuntaviikko kerää löylyttelyn ystävät yhteen – luvassa kaikkea aina turvesaunasta, saunamaratoniin ja Saunanlämmityksen MM-kisoihin

Keski-SuomenSaunamaakuntaviikko koittaa jo neljättä kertqaa kesä- ja heinäkuun vaihteessa, ja luvassa on jopa yli 70 saunatapahtumaa.

Runsas kattaus sisältää erilaisia saunatapahtumia, kuten yrttisaunan, savusaunan, turvesaunan, rantasaunan ja niin edelleen. Lisäksi viikon aikana voi osallistua muun muassa saunamaratonille tai saunaristeilylle.

Osa saunoista lämmitetään kertaluontoisesti, mutta osassa saunoista voi kylpeä vaikka joka päivä.

Yksi viikon kohokohdista on Saunanlämmityksen MM-kisat, jotka järjestetään Laukaassa Kylpylähotelli Peurungassa kuudes heinäkuuta. Kisat ovat herättäneet kiinnostusta Japanissa asti, ja edelliset Saunanlämmityksen MM-kisat järjestettiinkin Tokiossa huhtikuussa.

– Tänä vuonna noin 20-30 japanilaista on jo varannut majoitukset kesän kisoihin Suomeen ja esimerkiksi Japanin kisojen voittajajoukkue on innoissaan tulossa Suomeen kisailemaan, kertoo Lakeland – Jyväskylä Region -hankkeen projektipäällikkö Päivi Heikkala Visit Jyväskylästä. Saunanlämmityksen MM-kisoista vastaa tänä vuonna Ext Ventures.

Saunamaakuntaviikon järjestäjät ovat tyytyväisiä siihen, että viikolle on ilmoitettu niin paljon erilaisia tapahtumia ympäri maakuntaa.

– Tänä päivänä saunassa yhdistyy pitkään vaalitut perinteet, mutta myös uudet trendit, jotka saavutetaan tutkimalla jatkuvasti saunan hyötyjä ihmisille. Suomessa sauna on oleellinen osa ihmisen elämää ja saunomisen ilosanoma välittyy Saunamaakuntaviikolla erinomaisesti, Heikkala kommentoi.

Keski-Suomi on julistautunut maailman Saunamaakunnaksi vuonna 2015 ja Saunamaakuntaviikko on sen vuosittainen päätapahtuma. Viime vuonna kävijöitä oli melkein 2000. Suomalaisten saunojien lisäksi viikko keräsi matkailijoita Australiasta, Saksasta, Espanjasta, Ruotsista, Meksikosta, Virosta ja Japanista. Saunamaakuntaviikko järjestetään 29.6.-7.7.2019.  Katso viikon alustava ohjelma täältä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .