Keskimaan Antti Määtälle kauppaneuvoksen arvonimi

Keskisuomalaisen levikkialueelle yhteensä kahdeksan arvionimeä.

Tasavallan presidentti myönsi perjantaina arvonimet 58 henkilölle, joista kahdeksan asuu Keskisuomalaisen levikkialueella.

Kauppaneuvoksen arvonimen sai muuramelainen Antti Määttä, 51, joka on toiminut Osuuskauppa Keskimaan toimitusjohtajana vuodesta 2010. Määttä johtaa myös Keskimaan hallitusta. Koulutukseltaan hän on kauppatieteiden maisteri.

Maakuntaneuvoksen arvonimen saivat Jari Blom Jyväskylästä sekä Leila Lindell Äänekoskelta. Kaupunginvaltuutettu Blom, 58, toimii Jyväskylän koulutuskuntayhtymän valtuuston puheenjohtajana. Leipätyö on Jyväskylän Hoivapalvelut Oy:ssä, jossa Blom on toimitusjohtaja.

Lindell, projektikoordinaattori ja erikoislääkintävoimistelija, aloitti kuntavaikuttamisen vuoden 1988 kuntavaalien jälkeen, vaikkei läpi päässytkään. Lindell johtaa puhetta Keski-Suomen sairaanhoitopiirin hallituksessa.

Liikuntaneuvoksen arvonimen saivat jääkiekon SM-liigan entinen toimitusjohtaja, merkonomi Urpo Helkovaara Jyväskylästä sekä entinen liikunnanohjaaja Jouko Laine Multialta.

Metsätalousneuvoksen arvonimen tasavallan presidentti myönsi Pekka-Juhani Kuitolle. Hän on metsänhoitaja, Bioenergiayhdistyksen entinen toiminnanjohtaja ja kirjailija Jyväskylästä.

Kotiseutuneuvoksen arvonimen sai sosionomi Ulla Kolehmainen, joka on toiminut kulttuurisihteerinä Hankasalmella.

Virtain Osuuspankin toimitusjohtajana vuodesta 2003 toiminut Ari Kakkori sai talousneuvoksen arvonimen. Kakkori on koulutukseltaan agronomi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .