Keskisuomalainen 15.3.1918: Äänekoskelaisten tilojen annettava 10 prosenttia viljavarastoistaan Suojeluskunnalle myytäväksi

Perjantain 15.3.1918 Keskisuomalaisessa julkaistiin muun muassa seuraavat uutiset:

Sotasensuuri.

Mikäli V. Suomi luotettavalta taholta on saanut tietää, tulee näinä päivinä järjestettäväksi vastedes sanomalehdissä julkaistavien sotaa koskevan tietojen sensuuri.

Sokerinjakelu.

Asiantuntevalta taholta on ilmoitettu, että väliaikainen Sokerikeskuskomitea tulee lähipäivinä esittämään asian elintarvehallitukselle ja senaatille. Kun nämä ovat tehneet asiasta päätöksensä, tulee jakelu alkamaan mahdollisesti jo tällä viikolla tai ainakin seuraavalla. Todennäköisesti tulee nyt maaliskuussa jaettavaksi 250 grammaa hengelle.

Äänekosken maanviljelijöille.

Tiedoksi annetaan, että nykyisen Suomen Vapaustaistelun tukemiseksi on kaikkien tilallisten tuotava ruis- ja ohransiemenvarastostaan 10 % Suojeluskunnalle Suolahteen myytäväksi valmiiksi jauhettuna tämän viikon aikana. Suolahti, maaliskuun 11 p:nä 1918. Äänekosken Suojeluskunnan Esikunta.

Lue 15.3.1918 Keskisuomalainen Kansalliskirjaston arkistosta.

Suomen sisällissota käytiin 27.1.–15.5.1918. Julkaisemme tuolta aikaväliltä päivittäin näytteen päivän Keskisuomalaisesta sadan vuoden takaa sekä linkin koko lehteen Kansalliskirjaston sivulle. Keskisuomalainen ilmestyi sisällissodan aikaan kuusi kertaa viikossa. Vuoden 1918 uutisia lukiessa kannattaa muistaa, että journalistiset arvot olivat tuolloin kovin toisenlaiset. Keskisuomalainen esimerkiksi seisoi vankasti valkoisten joukoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.