Keskisuomalainen 18.10.2013: Nyt keitetään teetä

Mikä ei tapa, vahvistaa. Koska vuorenkilpi ei ole myrkyllinen, ei siitä keitetty uutekaan voi olla. Siispä kokeilemaan Siperian teetä!

Tarkkaan ottaen teetä on vain teekasvista keitetty juoma, mutta ei nimi juomaa pahenna.

Kesällä en tainnut muistaa käydä puutarhatöissä lainkaan, mutta nyt siitä on etua. Raparperin takana, vihreän vuorenkilven alla, on ruskea aarre koskemattomana. Lehdissä on hieman kuraa ja roskia, mutta ne lähtevät huuhtomalla pois. Kovat koppuraiset lehdet eivät vesipesusta sanottavasti kastu ja kuivuvat hyötykasvikuivurissa rapeiksi nopeasti.

Uute saa ohjeen mukaan levätä yön yli. Seuraavana päivänä teetä pääsi maistelemaan. Maku oli mieto, ei ainakaan paha.

Yhden annoksen jälkeen saattoi jo hieman virkistyä, mutta varma ei voi olla. Aion jatkaa keittelyä, sillä mikään, mikä voi auttaa kaamoksen kestämisessä, ei voi olla turhaa. Vallankin, kun  ainekset eivät edes maksa mitään.

Juttu on julkaistu alun perin Keskisuomalaisessa 18.10.2013.

Voimajuoma Siperian tee syntyy vuorenkilven lehdistä – vielä ehtii keräämään