Keskisuomalainen 9.3.1918: Suojeluskunnat ovat saartaneet Porin

Seinäjoelta sähkötetään: "... että suojeluskuntien on onnistunut katkaista rautatielinja Pori - Tampere sekä täydellisesti saartaa Pori. Siellä olevat punakaartilaiset ja ryssät ovat varustautuneet lujasti, mutta suojeluskuntien onnistuttua tuoda paikalle tykistöä on kaupungin antautuminen enään parin päivän asia. Porin kukistuttua on Mäntyluodonkin kohtalo selvä."

Lavian valloitus: "Kankaanpäästä lähti lauvantaina klo 8 ap. Vaasan pataljoona mukanaan noin 60 Kajaanin ja Iisalmen sissiä Lavialle päin, joka on ollut jo pitemmän aikaa punaryssien hallussa...."

Leppäkosken silta yritetty räjäyttää: "Leppäkosken rautatiesilta Hämeenlinnan seuduilla on yritetty räjäyttää ilmaan, heittämällä pommi kulkevasta junasta sillalle."

Lue lauantain 9.3.1918 Keskisuomalainen Kansalliskirjaston arkistosta.

Suomen sisällissota käytiin 27.1.–15.5.1918. Julkaisemme tuolta aikaväliltä päivittäin näytteen päivän Keskisuomalaisesta sadan vuoden takaa sekä linkin koko lehteen Kansalliskirjaston sivulle. Keskisuomalainen ilmestyi sisällissodan aikaan kuusi kertaa viikossa. Vuoden 1918 uutisia lukiessa kannattaa muistaa, että journalistiset arvot olivat tuolloin kovin toisenlaiset. Keskisuomalainen esimerkiksi seisoi vankasti valkoisten joukoissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.