Keskisuomalainen kansanedustaja: "Lihassa oltava joutsenlippu"

Keskustan keskisuomalainen kansanedustaja Anne Kalmari muistuttaa, että elintarvikkeista ei ole aina helppoa erottaa alkuperämaata. Kalmari toimii myös eduskunnan lähiruokakerhon puheenjohtajana.

– Mutta onneksi on olemassa Hyvää Suomesta -joutsenmerkki, joka kertoo lihan alkuperän olevan 100-prosenttisesti suomalaista.

Suomalainen eettisesti ja kestävästi tuotettu liha on vastuullinen, turvallinen ja laadukas valinta. Antibiootteja käytetään Suomessa vain eläinten sairauksien lyhytaikaiseen hoitoon, eikä ennaltaehkäisevästi.

"Valmisruuat laadukkaita"

Hyvää Suomesta –merkkiä käytetään myös valmisruokien kotimaisuustakuuna.

– Valitessa joutsenmerkin omaavia valmisruokia, leikkeleitä ja makkaroita, ostaja voi olla varma tuotteeseen käytetyn lihan suomalaisuudesta sekä siitä, että tuote on valmistettu ja pakattu Suomessa.

Kalmarin mukaan pohjoinen maamme on onnistunut pysymään puhtaana ja elinvoimaisena – ruokaskandaalit eivät ole yltäneet onneksi vielä kovinkaan suurella mittakaavalla meille, Kalmari painottaa lisäten, ettei tilanne ole itsestäänselvyys vaan tietoinen valinta puhtauden ja laadun puolesta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .